En dobil kazen za prehajanje občinskih mej, dva pa zaradi gibanja ponoči

Ormoški policisti so vsem trem izdali plačilni nalog v znesku 400 evrov.

Prlekija-on.net, petek, 30. oktober 2020 ob 08:29
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 29. oktobra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 16:33 uri so bili obveščeni o sumljivi osebi, ki je peš hodila v naselju Pušenci. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Afganistana, ki se je na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli na način, da se je skril v tovornem vozilu v prostoru namenjenem za prevoz tovora. To je storil tako, da je na območju Hrvaške na strehi tovorne prikolice prerezal cerado in skozi odprtino vstopil v vozilo, ter jo nato za seboj zašil. Ko so tovor razkladali v eni od firm na območju Ormoža, je oseba skočila iz vozila in stekla v neznano. Tujec je bil ob prijetju pridržan, izrečena mu je bila globa in bo po končanem postopku izročen hrvaškim varnostnim organom.

Deana Potza, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Zdravstveni inšpektorat izrekel 141 sankcij v skupni vrednosti 68.400 evrov


Ob 18.55 uri so občanu, ki ni spoštoval določil Odloka oziroma Zakona o nalezljivih bolezni prepovedi prehajanja med občinami, izdali plačilni nalog v znesku 400 €.

Ob 21.55 uri so bili obveščeni da se na železniškem postajališču Velika Nedelja neznanec poslužuje naprave za SOS oz. INFO, ter v njo ob vklopu spušča glasbo. Pri kontroli oseb v bližini niso izsledili. V okolici so opravili identifikacijski postopek dveh oseb, ki sta dejanje zanikali. Policista sta zaznala kršitev Odloka oziroma Zakona o nalezljivih boleznih, to je kršenje omejitve gibanja v času med 21. in 6. uro. Obema je bil izdan plačilni nalog v znesku 400 €.



Več v Črna kronika