Unterhund tudi uradno predan v upravljanje

Razstava 21 let rock kulture v Unterhundu, svečana otvoritev in koncert

Dejan Razlag, torek, 12. april 2011 ob 17:351
Alojz Sok je uradno predal prostore v upravljanje tamkajšnjemu klubu

Alojz Sok je uradno predal prostore v upravljanje tamkajšnjemu klubu

Po treh predotvoritvenih dogodkih je prenovljeni ormoški klub Unterhund, doživel še uradno otvoritev, v soboto, 9. aprila. V prostorih je bila na ogled razstava »21 let rock kulture v Unterhundu« s fotografijami Mirana Šariča, Doris Nemeth, Vlada Topolovca, Martina Megle, Sebastjana Iskre, Tomaža Rajnerja in Vitomirja Kaučiča.

Zvočna podlaga razstave so bili posnetki skupin, ki so in še ustvarjajo v Unterhundu, kot so Pridigarji, Wasserdicht, Noise Order, Polis Korps, Kristuši in ostalih, z ekskluzivnimi odlomki iz kultne radijske oddaje Zluftana slatina, ki so jo ustvarjali člani Kulturno alternativnega kluba Ormož.

Zbrane je nagovoril župan Občine Ormož Alojz Sok, ki je tudi uradno predal prostore v upravljanje Kulturno alternativnemu klubu Ormož, z njimi podpisal pogodbo in jim svečano predal ključ.

Sledil je kulturni program z branjem poezije Gregorja Kosija, predvajanjem plesnega videa Petre Kolmančič »Plast za plastjo« ter ogledom videospotov skupin Pridigarji, Wasserdicht in Selotejp.

Nato je sledil koncert »bosanskega psiha«, punk kantavtorja Damirja Avdića, znanega po svojih brezkompromisnih nastopih, in energične ptujske blues/folk/rock skupine Kvinton, katere člani so s svojimi prejšnjimi zasedbami že od samih začetkov večkrat nastopali v Unterhundu.

Unterhund v ormoški grajski kleti deluje že od leta 1990. Za večino dogajanja že ves cas skrbi Kulturno alternativni klub Ormož, uradno ustanovljen leta 1993, v vseh teh letih pa se je na odru zvrstilo več kot 200 prireditev.


Več v Družabno