Ljutomerski Socialni demokrati pozivajo k preventivni ureditvi ležišč v športni dvorani ŠIC

»Čeprav v DSO Ljutomer trenutno nimajo covid-19 pozitivnih stanovalcev, se situacija lahko spremeni čez noč in Socialni demokrati smo prepričani, da so prostori naše dvorane ŠIC več kot primerni za ureditev začasnih ležišč za čas morebitnega vdora virusa v DSO Ljutomer,« navajajo.

Prlekija-on.net, sobota, 7. november 2020 ob 18:27
Dvorana ŠIC Ljutomer

Dvorana ŠIC Ljutomer

Ljutomerski Socialni demokrati so nam posredovali javni poziv, ki so ga poslali ljutomerski županji. V pozivu navajajo, da je zdravstvena oz. epidemiološka slika zaradi širjenja koronavirusa nestabilna tudi v naši skupnosti. "Glede na to, da v medijih lahko sledimo dobrim praksam, ki se dogajajo po slovenskih občinah, ki imajo v svoji sredi domove za starejše, hkrati pa tudi športne dvorane oz. druge podobne objekte, kjer urejajo nastanitvene kapacitete za začasne namestitve v primeru večjega izbruha virusa, tudi vodstvu naše Občine predlagamo, da ravna podobno," so zapisali.

"Vodstvu občine oz. spoštovani županji mag. Olgi Karba zato predlagamo, da po vzgledu nekaterih občin tudi Ljutomer v sodelovanju s Civilno zaščito uredi objekte za začasne namestitve stanovalcev našega doma za starejše občane v primeru vdora epidemije v to institucijo," navajajo.

Celoten poziv objavljamo spodaj.

14-dnevno stanje v Sloveniji

COVID-19: V občini Ljutomer največ pozitivnih testov v enem dnevu od začetka epidemije




Več v Gospodarstvo