DSO Ljutomer: Dve asimptomatski osebi pozitivni na Covid-19

Dom starejših občanov Ljutomer se v drugem valu zelo uspešno bori proti vdoru koronavirusa v dom.

Prlekija-on.net, torek, 17. november 2020 ob 19:03
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Iz Doma starejših občanov Ljutomer, kjer se v drugem valu zelo uspešno borijo proti vdoru koronavirusa v dom in je eden izmed redkih domov za starejše, kjer v tem valu do sedaj niso zabeležili okužbe, so sporočili, da je kljub vsem naporom in prizadevanjem na nek način virus »vdrl« tudi v njihov dom. "Virus je žal zelo prisoten in je kljub vsem naporom in prizadevanjem na nek način »vdrl« tudi v naš dom. V drugem valu smo upali in celo verjeli, da se bomo izognili Covidu v domu, kot kaže pa nam to ne bo uspelo. Izkazalo se je, da sta dve asimptomatski osebi, ki sta prišli k nam prejšnji teden, žal pozitivni na Covid 19. Oseba, ki je prišla k nam iz SB M. Sobota je bila ob odhodu iz bolnišnice celo testirana na Covid 19 in bila negativna. Žal je naknadno razvila znake bolezni, bili pa smo tudi obveščeni, da je bila v sobi skupaj s sedaj pozitivnimi pacienti," so zapisali.

Zaposleni v DSO Ljutomer

Stanovalci in zaposleni postali povezan tim, v katerega vsi verjamejo


"Obe osebi sta bili ves čas, odkar sta pri nas, ena od srede, druga od petka, v sivi coni in iz previdnosti ustrezno izolirani. Danes sta bili začasno odpeljani v bolnišnico Topolšica. Vsi naši stanovalci so še zmeraj nameščeni v beli coni in se dobro počutijo, izvajamo vse predvidene aktivnosti družabništva, socialne oskrbe in tudi telesnih aktivnosti, da je bivanje v domu, kljub omejitvam, čim bolj prijetno," so še zapisali.

Podali so tudi informacije za svojce, kako lahko kontaktirajo s svojimi bližnjimi, ki so v domu. Več v spodnjem zapisu.

[ OBVESTILO ] Virus je žal zelo prisoten in je kljub vsem naporom in prizadevanjem na nek način »vdrl« tudi v naš dom. V...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Torek, 17. november 2020
V starostni skupini starejših od 85 let je največ smrtnih primerov, več kot polovica vseh

84 odstotkov vseh umrlih zaradi COVID-19 v Sloveniji je starejših od 74 let




Več v Črna kronika