V domu Janka Škrabana v Beltincih se razmere umirjajo

Danes se v domu vzpostavlja bela cona, to pomeni, da se nazaj v sobe vračajo oskrbovanci, ki so že preboleli koronavirus. Teh je skupno 21.

Prlekija-on.net, petek, 20. november 2020 ob 16:58
Dom Janka Škrabana

Dom Janka Škrabana

O današnjih razmerah v Domu Janka Škrabana Beltinci je direktor doma dr. Hugo Maučec povedal: "V domu Janka Škrabana v Beltincih se razmere umirjajo. Danes se v domu vzpostavlja bela cona, to pomeni, da se nazaj v sobe vračajo oskrbovanci, ki so že preboleli koronavirus. Teh je skupno 21. Tako ostaja v rdeči coni še 29 oskrbovancev. 17 oskrbovancev pa ostaja še v sivi coni. Trenutno je zbolelih zaposlenih za virusom 11. V veliko pomoč so nam bili prejšnje dni zaposleni Varstveno delovnega centra Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota in župnijski Karitas Beltinci. V veliko pomoč nam je trenutno še: 5 prostovoljcev in 3 javni delavci. Včeraj smo dobili za 10 dni še pomoč 5 študentov Medicinske fakultete v Ljubljani. Vsem se najlepše zahvaljujemo."

Dr: Hugo Maučec:

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Carotta: V bolnišnicah se situacija umirja




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika