Kdaj lahko pričakujemo prvi sneg? Po napovedih kmalu.

Za četrtek, 3. decembra, je za naše kraje napovedano, da bo zapadlo do 6 cm snega. Snežilo naj bi tudi na predbožični večer.

Prlekija-on.net, sobota, 28. november 2020 ob 17:38
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Agecija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo ponoči oblačno, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini pa bo rahel dež prešel v rahel sneg, ponekod bo možna poledica. Drugod bo suho vreme. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale. Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem okoli 6 °C.

V nedeljo bo sprva oblačno. Dopoldne se bo zjasnilo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja, nato tudi ponekod v notranjosti Slovenije. Bolj oblačno bo ostalo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 3, na Primorskem od 8 do 12 °C.

Za ponedeljek napovedujejo pretežno jasno vreme, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. V sredo bo oblačno, popoldne ali zvečer bo pričelo snežiti, po nižinah Primorske pa deževati, napoveduje Arso.

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bliža Italiji. Hkrati se od severa proti Balkanu pomika hladna fronta. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka k nam postopno bolj vlažen zrak, še navajajo.

Sneg v Prlekiji
Sneg v Prlekiji

Za četrtek napovedanih 6 cm snega

Napoved smo preverili še na Accuweather, kjer je za četrtek, 3. decembra, za naše kraje napovedano, da bo zapadlo do 6 cm snega. Za naprej pa po tej dolgoročni napovedi več ne bo kaj veliko snega, če je verjeti napovedim. Snežilo naj bi še 21. decembra (5,5 cm), na predbožični večer bi lahko zapadel še kakšen centimeter sneg, za božič pa sodra. A te napovedi za en mesec naprej niso najbolj zanesljive, do takrat se še lahko marsikaj spremeni.

Napoved vremena
Vremenska napoved za naslednji teden, vir: Accuweather
Napoved vremena
Vremenska napoved za četrtek, 3. decembra, vir: Accuweather


Več v Narava