Odbojkarice ŽOK Ljutomer dosegle tretjo zmago zapored

V Ljutomeru so premagale še ekipo Mozirja.

Prlekija-on.net, nedelja, 29. november 2020 ob 09:16
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

Odbojkarice ŽOK Ljutomer, so po zmagah proti Triglavu in Weiler Woley Zreče, dosegle tretjo zmago zapored, saj so v Ljutomeru premagale še ekipo Mozirja. Ekipa Mozirja je sicer v Ljutomer pripotovala v okrnjeni sestavi, zaradi bolezni (Covid-19).

Domačinke so tekmo povedle z 2:1, Iza Vodlan pa nato po dveh napadih, Mozirje v vodstvo z 2:3. Ljutomerčanke so se odlično odzvale z dobro obrambo ter po treh zaporednih točkah Ane Stankovič, povedle s 7:3. Po dveh zaporednih napakah domačink ter po napadu gostij, je bil rezultat 8:6. Po uvodnem "otipavanju" sta se obe ekipi razigrali zaradi česar smo gledali dokaj enakovredno igro na obeh straneh. So pa bile domačinke uspešnejše pri doseganju točk ter povedle s 15:10 in nato z 20:15. Po nekaj napakah gostujoče ekipe ter zanesljive igre domačink, so slednje set, po asu Sare Sakovič, dobile z rezultatom 25: 16.

Napet drugi set

Drugi set so povedle gostje, kjer je odlično napadala Iza Vodlan ter povedle kar z 0:5, ko je trener Bojan Novak zahteval odmor. Po vodstvu gostij z 0:6, so domačinke dosegle svoje prve točke, a rezultat je bil še vedno v korist Mozirja 5:8. Ljutomerčanke so v tem delu igrale dokaj nezbrano in storile preveč nevsiljenih napak, kar se je odražalo na vodstvu Mozirja s 7:14 To je prisililo domačega trenerja, da opravi nekaj menjav v svoji ekipi ter v igro pošlje Urško Stavbar in Ano Kolmanič. Nova postavitev je bila nekoliko uspešnejša, saj so domačinke zaigrale boljše ter se gostjam približale na dve točki zaostanka pri rezultatu 14:16. Mozirčanke se niso predale ter po novi napaki domačink, povedle kar s 15:19. V napeti končnici seta, ko sta ekipi dosegali točko za točko, so bile domačinke srečnejše ter po napadu Ane Stankovič, set dobile z 28:26.

Zadnji set so Ljutomerčanke zaigrale zbrano in na vso moč ter povedle s 4:0 in nato po dveh lastnih napakah še s 6:2. Po odmoru gostij, se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo, pri gostjah pa je bila opazna rahla utrujenost v igri saj so igralke delale vse več lastnih napak. Domačinke se na to niso ozirale, igrale so vse boljše na sprejemu, kjer velja pohvalit oba libera, bile uspešne v napadalnih akcijah ter po napadu Ane Kolmanič, zasluženo povedle s 15:4. Mozirčanke so se v nadaljevanju spet nekoliko zbrale a je bilo to premalo za igro Ljutomerčank, ki so še naprej igrale prizadevno ter povedle z 22:10. S tem je bil set praktično dobljen ter dosežena tretja zaporedna zmaga.

Veronika Mikl, igralka ŽOK Ljutomer je po tekmi povedala: "Tekma danes ni šla ravno po naših načrtih, še posebej v drugem setu ne, ko smo bile nekako 'pospane'. Smo pa se v tretjem setu spet zbrale, bile pozitivne v igri, zaigrale tako kot znamo, kar se nam je seveda obrestovalo ter tekmo zasluženo zmagale. Čestitke za igro vsem soigralkam ter trenerju za dobro vodenje ekipe tudi, ko nam ni šlo".

ŽOK Ljutomer - OK Mozirje 3:0 (25:16, 28:26, 25:13)

ŽOK Ljutomer: Makoter, Banfi, Kutnjak (6), Petek (8), Stavbar (4), Pintarič (13), Sakovič (15), Stankovič (10), Kolmanič (4), Rakuša, Mikl. Trener: Bojan Novak

OK Mozirje: Pogorevc (1), Kontrec (4), Verbovšek (9), Pikl (4), Vodlan (12), Debelak (3), Jagodic.



Več v Šport