Tudi pri nas je pričelo snežiti; ponekod na cestah kaotične razmere

Trenutno je največ težav na primorski avtocesti, kjer je zaradi zdrsov več tovornjakov zaprt vozni pas proti Ljubljani.

Prlekija-on.net, sreda, 2. december 2020 ob 14:02
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, v sredo po celotni državi sneži. Tudi na severovzhodu je nekaj pred 14. uro počasi pričel naletavati sneg, medtem ko je predvsem na zahodu države zapadlo že kar nekaj cm snega, ponekod so na cestah kaotične razmere. Predvsem na območju Primorske in Notranjske na avtocestah tovornjake zanaša, zastoji so ponekod dolgi več kilometrov.

Trenutno je največ težav na primorski avtocesti, kjer je zaradi zdrsov več tovornjakov med Senožečami in Nanosom ter Postojno in počivališčem Ravbarkomanda zaprt vozni pas proti Ljubljani.

Ceste so zasnežene

Prikolica vlačilca zdrsnila s cestišča


Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo popoldne oblačno. Ponoči bo oblačno, sneženje v notranjosti se bo še nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu Slovenije že ponehale. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju od 3 do 5 °C.

V četrteki bo pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Prekmurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, v sredo popoldne in v noči na četrtek bo ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 cm snega. Burja bo gradila snežne zamete.

Razmere na cestah
Ljubljana - Koper, odsek Ljubljana - Vrhnika (Sinja Gorica), vir: Prometno-informacijski center

[PREVIDNO IN POČASI NA CESTI] Prvi sneg, prve težave na cesti. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti; prilagodite...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Sreda, 02. december 2020
Ob največjem sneženju so običajno na terenu vse razpoložljive ekipe

Kako so cestne službe letos pripravljene na zimske razmere?




Več v Narava