Skrivnostni kovinski monolit se je pojavil tudi v Prlekiji

Kako se je znašel tam in kdo ga je postavil, nam ni znano. Visok je približno 3 metre in ima tri, okoli 50 cm široke stranice.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. december 2020 ob 15:486
Kovinski monolit v Prlekiji

Kovinski monolit v Prlekiji

V zvezni državi Utah v ZDA, so pred dvema tednoma v manjši soteski opazili nenavaden predmet, kovinski monolit, ki je bil visok nekaj metrov. Bil je zasidran v tla, zato po mnenju uslužbencev urada za varstvo narave, ki so monolit odkrili, ni bil spuščen z višine, ampak pripeljan po tleh in tam nameščen. Točne lokacije monolita niso razkrili, a so nadobudni raziskovalci hitro prišli do lokacije ter se ob njem množično fotografirali in se spraševali ali je to delo Nezemljanov.

Kdo in zakaj je monolit namestil v divjini, takrat ni bilo znano, je pa monolit nato čez nekaj dni izginil. Dober teden dni po tem, pa se je podobna skulptura pojavila še na vrhu gore Pine Mountain v Kaliforniji, nato pa so o monolitu poročali še iz Romunije, kjer se je monolit čez noč pojavil na vrhu nekega hriba v kraju Piatra Neamt.

Kovinski monolit v Prlekiji

»Prleški monolit« padel, a so ga postavili nazaj


Monolit v Utahu, ki so ga odkrili kot prvega

Universul a ales: Zilele acestea orașul nostru este din nou în atenția lumii, și de data aceasta nu e nimic de...

Objavil/a Andrei Carabelea dne Sobota, 28. november 2020
Monolit v Romuniji

Skupina umetnikov prevzela odgovornost za pojavljanje monolitov

V začetku decembra je nato skupina umetnikov prevzela odgovornost za skrivnostno pojavljanje teh kovinskih monolitov. Skupina Most Famous Artist (Najbolj znani umetnik) je na svojem Instagram profilu objavila fotografije treh monolitov, dodali pa so, da obstaja še četrti. Monolite so nato ponudili tudi na dražbi.

Monolit tudi na Jeruzalemu

Skrivnostni kovinski monolit pa se je sedaj pojavil tudi v Prlekiji, na Jeruzalemu. Kako se je znašel tam in kdo ga je postavil, nam ni znano. V nedeljo popoldan smo dobili le informacijo, da se nekaj podobnega, kar smo v preteklih dneh spremljali po svetu, nahaja tudi pri nas. Lokacijo smo obiskali ter monolit, ki se je takrat nahajal v skrivnostni megli, fotografirali in posneli, kar si lahko ogledate spodaj. Visok je približno 3 metre in ima tri, okoli 50 cm široke stranice.

Kot smo pozneje izvedeli, se je v petek podoben monolit pojavil tudi v Kamnici pri Mariboru pri t.i. Hudičevih skalah. Tisti monolit je sicer precej lepši in svetleč.

Kaj je komu jasno kaj je to? Včeraj ga še ni bilo... Še močeradi po snegu lezejo proti njemu...

Objavil/a Robert Lipovec dne Petek, 04. december 2020


Več v Zanimivosti