Ljutomer zasijal v prazničnih lučkah

Smreko na Glavnem trgu so s svojimi okraski okrasili občani in občanke.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2020 ob 18:39
Praznični Ljutomer

Praznični Ljutomer

V ponedeljek, 7. decembra, so tudi v Ljutomeru prižgali praznične lučke. Ob mraku so se prižgale luči na številnih lokacijah v Ljutomeru, na osrednjem trgu pa so lučke na smreki in Mestni hiši prižgali ob 17. uri. Pred tem je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na smreko dodala nekaj okraskov. Že pred tem je ljutomerska občina vse občane in občanke pozvala, da s svojimi okraski polepšajo smreko, ki jo je darovala Alenka Špilak iz Precetincev.

Kot so nam pred kratkim odgovorili z Občine Ljutomer, vsako leto poskušajo okrasitev malo dopolniti, zato so v letošnjem letu dokupili tri nove, večje okraske. Za celotno okrasitev je bilo namenjenih okrog 9.800 evrov.

Smreka na trgu že stoji

Smreka v Ljutomeru že na mestu. Kako pa bo s praznično okrasitvijo in ponudbo?


Takrat so nam tudi povedal, da trenutno še težko podajo odgovor glede silvestrskega ognjemeta, saj je Vlada RS razglasitev epidemije podaljšala čez sredino meseca decembra. "Realizacija tradicionalnih decembrskih prireditev in dogodkov v naši lokalni skupnosti, vključno s silvestrovanjem in ognjemetom, je odvisna od stanja epidemiološke slike in veljavnosti vladnih protikoronskih ukrepov," so nam takrat odgovorili.

Spodaj je nekaj fotografij okrasitve, več bomo poslikali v naslednjih dneh.



Več v Družabno