Preiskali kaznivo dejanje, kjer je voznik z ukradenim vozilom obtičal v koruzi in nato pobegnil

Voznik policistom ni ustavil, ampak je med poskusom bega, z vozilom obtičal na koruznem polju, sam pa s pomočjo sostorilca, z drugim vozilom pobegnil s kraja. Policisti so zbrali dovolj materialnih dokazov za podajo kazenske ovadbe za kaznivo dejanje prikrivanja za 38- in 39-letnega državljana Romunije.

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2020 ob 12:091
Z vozilom je obtičal na koruznem polju

Z vozilom je obtičal na koruznem polju

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 22. septembra 2019 na avtocesti na relaciji Murska Sobota - Lendava v bližini naselja Gančani poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke BMW X5, italijanskih registrskih številk. Voznik policistom ni ustavil, ampak je med poskusom bega, z vozilom obtičal na koruznem polju, sam pa s pomočjo sostorilca, z drugim vozilom pobegnil s kraja.

Ukradeno vozilo v koruznem polju

Z ukradenim vozilom zavil v koruzno polje ter peš pobegnil


Ker je obstajal sum, da je vozilo ukradeno, je bil kraj zavarovan in opravljen ogled kraja storitve kaznivega dejanja. Vzpostavljen je bil kontakt s tujimi varnostnimi organi in opravljene so bile določene preverke. Na podlagi dobrega mednarodnega sodelovanja so policisti zbrali dovolj materialnih dokazov za podajo kazenske ovadbe za kaznivo dejanje prikrivanja za 38- in 39-letnega državljana Romunije.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil osebni avtomobil v noči na 22.9.2019 ukraden v Italiji. Vozilo, vredno okrog 20.000 evrov je bilo zaseženo in vrnjeno lastniku.



Več v Črna kronika