»Naredili si bomo lepo!« so kljub ukrepom prepričani v Lenartu

Da bi luči zares lahko videli vsi občani, so jih prižgali virtualno, saj menijo, da je prav svetloba tista, ki v teh dneh prižiga največ upanja.

Aleksandra Papež, petek, 11. december 2020 ob 15:01
Praznično okrašen Lenart

Praznično okrašen Lenart

»Dragi šolarji, čeprav nimam dostopa do Vaših spletnih učilnic v šoli, vem, da se zelo trudite in dajete vse od sebe. Otroci, še naprej ubogajte starše, dosti ustvarjajte, pojte, plešite, poslušajte pravljice, dosti pijte in jejte, seveda zdravo.« je otroke virtualno nagovoril prvi dobri mož decembra, Miklavž, ki je obiskal praznično okrašen osrednji trg v Lenartu.

Vožnja skozi središče Lenarta pa je v večernih urah zares nekaj posebnega. Ogromna jelka na osrednjem trgu, luči na obcestnih lučeh, Božiček, ki s sani pozdravlja mimovozeče, okrašena krožišča itd. Da bi luči zares lahko videli vsi občani, so jih prižgali virtualno, saj menijo, da je prav svetloba tista, ki v teh dneh prižiga največ upanja. Zbrane je ob prižigu nagovoril tudi župan Občine Lenart, Janez Kramberger: »Na tak način letos pričenjamo praznovanje božično-novoletnih praznikov v Lenartu, ki je letos zelo drugačno kot sicer. Brez stojnic, brez kulturnega programa in prireditev. A vseeno bo lepo. Naredili si bomo lepo, predvsem v krogu svojih družin, v želji, da bo čim prej ta situacija prešla in da bomo lahko zaživeli normalno, polno življenje

Skladno z ukrepi letošnje praznično dogajanje ne more biti izvedeno v polnosti, zato bodo na Občini Lenart, v duhu treh decembrskih mož, del proračunskih sredstev, ki bi jih sicer porabili za organizacijo prireditev ter druge dejavnosti v tem času, namenili za nakup računalnikov in financiranje bonov. Računalnike bodo v dogovoru z Osnovno šolo Lenart in Osnovno šolo Voličina ter Centrom za socialno delo Lenart podarili družinam v Krajevni skupnosti Voličina in Lenart, ki si nakupa ne morejo privoščiti, čeprav jih nujno potrebujejo za delo in šolanje na daljavo. Socialno šibkejšim družinam, ki so po presoji centra za socialno delo, lokalne organizacije Rdečega Križa in Karitasa potrebne pomoči, pa bodo podarili bone.

Praznično osvetljeno pa ni samo središče Lenarta, odeto v značilne modre barve, temveč tudi Zavrh, z osvetljenim razglednim stolpom in okrasitvijo ob Štupičevi vili. V praznične barve pa sta se odeli tudi središči Krajevne skupnosti Voličina, naselji Voličina in Selce. Praznično preobleko pa bo dobil tudi park dr. Jožeta Pučnika v Lenartu.

Foto: Občina Lenart



Več v Družabno