Družini z donacijo polepšali praznike

Ne da se opisati sreče družine, ko so jim podarjeno predali. Otroka bosta sedaj lahko nemoteno izvajala svoje šolske obveznosti med šolanjem na daljavo, najbolj pa jih je ganila sama gesta in spoznanje, da obstaja nekdo, ki jim je bil pripravljen pomagati.

Prlekija-on.net, torek, 15. december 2020 ob 17:161
Donacijo sta družini predali izvajalka osebne asistence Dragica Kosmajer in strokovna vodja osebne asistence Petra Razlag

Donacijo sta družini predali izvajalka osebne asistence Dragica Kosmajer in strokovna vodja osebne asistence Petra Razlag

Letošnji praznični december je vsekakor precej drugačen od prejšnjih, a na srečo nekaj vendarle ostaja enako - še vedno obstajajo posamezniki, ki so pripravljeni pomagati sočloveku.

V KDR, Dragica Kosmajer s.p. se v sklopu izvajanja osebne asistence pogosto srečujejo tako s posamezniki kot družinami v socialni stiski, zato so se zelo razveselili, da se je donator, ki pa je želel ostati anonimen, odločil obdariti ravno družino, katero so predlagali. Ker je donator želel zagotoviti, da družina dobi točno to, kar potrebuje, so preverili njihove želje in potrebe ter jih posredovali naprej. In tako so lahko tik pred Miklavžem razveselili enostarševsko družino z dvema šolajočima otrokoma, ki so nujno potrebovali računalnik. Donator je priskrbel popolno računalniško opremo, hkrati pa je otroka obdaril z zimsko obutvijo in oblačili, pa tudi na nekaj sladkega ni pozabil. Ne da se opisati sreče družine, ko so jim podarjeno predali. Otroka bosta sedaj lahko nemoteno izvajala svoje šolske obveznosti med šolanjem na daljavo, najbolj pa jih je ganila sama gesta in spoznanje, da obstaja nekdo, ki jim je bil pripravljen pomagati.

Žal je pomoči potrebnih še veliko. V kolikor bi tudi vi želeli na kakršenkoli način pomagati in nekoga razveseliti v teh prazničnih dneh, jih lahko kontaktirate na mail osebna.asistenca.dr.kosmajer@gmail.com oz. jih pokličite na 041 612 499.



Več v Kultura in izobraževanje