Namesto novoletne okrasitve, preko 10 tisoč evrov donirali v dobrodelne namene

Višina teh sredstev ni visoka, vseeno pa upajo, da bo ta skromna gesta marsikomu pomagala bolj osmisliti letošnje praznike, v toplem krogu svoje družine, z manjšo mero skrbi, kako jih preživeti.

Prlekija-on.net, petek, 18. december 2020 ob 14:14
Namesto novoletne okrasitve so sredstva namenili v dobrodelne namene

Namesto novoletne okrasitve so sredstva namenili v dobrodelne namene

V mesecu novembru so iz Občine Gornja Radgona seznanili javnost o odločitvi župana Stanislava Rojka, kar so podprii številni člani in članice občinskega sveta, glede letošnje neizvedbe okrasitve javne razsvetljave v občini in seznanili z namenom, da se proračunska sredstva, predvidena za letošnjo novoletno okrasitev, namenijo v dobrodelne namene, sedaj pa je dorečen tudi način izvedbe te odločitve.

"Višina teh sredstev ni visoka, vseeno pa upamo, da bo ta skromna gesta marsikomu pomagala bolj osmisliti letošnje praznike, v toplem krogu svoje družine, z manjšo mero skrbi, kako jih preživeti," ob tem sporočajo.

Simbolično bo okrašena le smrekica v rondoju pri meji v mestu Gornja Radgona

Občina Gornja Radgona sredstva proračuna za novoletno okrasitev namenja v dobrodelne namene


To stanje najbolj zaznavajo humanitarna ter druga društva, ki v občini in tudi širše, ves čas skrbno delajo z ranljivejšimi skupinami. Zato so z zaupljivostjo in pridanimi priporočili glede namenskosti porabe, ta proračunska sredstva iz naslova okrasitve javne razsvetljave, dobrodelno namenjajo naslednjim prejemnikom:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Gornja Radgona v višini 4.000 EUR, Župnijski karitas Gornja Radgona v višini 2.000 EUR, Župnijski karitas Negova v višini 1.000 EUR in Lions klub Gornja Radgona v višini 1.000 EUR. 2.000 EUR namenjajo tudi Društvu za zaščito živali Pomurja, preostala sredstva pa so namenjena stroškom že izvedene postavitve in okrasitve smrekic ter minimalne okrasitve mesta.

Ob tem se iskreno zahvaljujejo gasilcem, gozdarjem, električarjem, članom turističnega društva v Negovi in zaposlenim občinskega zavoda Kultprotur Gornja Radgona in občinske uprave za nesebično pomoč in trud, da je v mestu Gornja Radgona in kraju Negova, kljub vsemu zasijalo nekaj lučk in pričaralo vzdušje mirnega pričakovanja božično novoletnih praznikov.

"To mirno pričakovanje, cenjenim občanom in občankam, tudi iz srca želimo. V tem neprizanesljivo drugačnem času, pa vsem skupaj še posebej obilo moči, pozitivne energije in volje za lažje premagovanje številnih izzivov. Naj nam pričakovanje novega leta očisti grenčine ob letu, ki se izteka, in naj upanje v dobro jutrišnjega dne gradi toplino sedanjega trenutka prehoda iz starega v novo. SREČNO in ZDRAVO 2021!" še ob tem želijo iz Občine Gornja Radgona.