Božiček na poti kar s traktorjem

Dobri možje so si drznili prečkati vse občinske meje. Kljub vsemu pa so letos morali ubrati nove načine… V Občini Destrnik se je Božiček letos na pot odpravil kar s traktorjem.

Aleksandra Papež, torek, 22. december 2020 ob 17:23
Božiček v Destrniku, foto: arhiv Damjane Žampe

Božiček v Destrniku, foto: arhiv Damjane Žampe

Božiček se je s svojimi pomagači v naseljih Občine Destrnik mudil minuli konec tedna. Ker so visoke temperature ponagajale snegu, se je božiček pripeljal kar s traktorjem in prikolico.

Minuli petek in soboto je bil na poti skupno 10 ur in obiskal 16 naselij Občine Destrnik. Pri vožnji traktorja mu je pomagal lastnik traktorja, Anton Žampa, ki se je prelevil v »božičkošoferja«, naloge »božičkovih pomagalčic« pa so prevzele Metka Fridl, Damjana Žampa in Monika Ficjan. Božičkovo obleko si je nadel Simon Fridl.

Darila, ki jih je ekipa na poti razdelila otrokom do 6. leta starosti, je financirala domača občina, spremljevalni program z razdelitvijo daril pa je prispevalo Kulturno društvo Destrnik.

»Res pravljični ste bili. Nekaj novega, na drugačen način kot običajno, a za otroke še toliko bolj očarljivo.« je o načinu obdarovanja zapisal Mitja Zelenko.

Člani božičkove ekipe so bili na poti deležni prijetnih presenečenj. Obdarovanje je potekalo skladno z veljavnimi ukrepi.

Božiček pa letos ni pozabil niti na starejše občane, katerim je občina vsako leto pripravila tradicionalno srečanje v Volkmerjevem domu kulture na Destrniku, letos pa so le-ti na dom prejeli voščilo in pozornost.

Božičkovo sporočilce.

Božiček je za vas pustil sporočilce.

Objavil/a Kulturno društvo Destrnik dne Sreda, 09. december 2020


Več v Družabno