Božiček je obdaril otroke v vseh vaseh občine Sv. Jurij ob Ščavnici

S pomočnico Daniello sta dva dni obdarovala otroke v vseh sedemindvajsetih vaseh na območju občine.

Branko Košti, četrtek, 24. december 2020 ob 19:511
Božiček v občini Sv. Jurij ob Ščavnici

Božiček v občini Sv. Jurij ob Ščavnici

Kljub negotovim razmeram, ki krojijo tudi letošnje praznične dni, otroci v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, v tem božičnem času niso ostali brez daril. Božiček si je rekel: "Če oni ne morejo k meni, pa pojdem jaz do njih". Ker so otroci doma v kar sedemindvajsetih vaseh, raztresenih po ravnini in gričih na območju cele občine, se je moral dobro organizirati, da je lahko z darili pravočasno prispel do njih, ki so ga že nestrpno pričakovali, saj jih je vnaprej obvestil, da zagotovo pride.

Na pomoč pri njegovem zahtevnem in odgovornem delu, so mu priskočili Občina Sv. Jurij ob Ščavnici, Gasilska zveza, člani ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, Sadjarstvo Senekovič in Cvetličarna Iris. Skupaj so pripravili vse potrebno, da so se lahko v torek dopoldne odpravili na pot. Dva dni je potreboval, da je s svojo pridno pomočnico Daniello, malo s konjsko vprego, nekaj pa tudi s pomočjo gasilskih vozil, obiskal in obdaril otroke v vseh vaseh. Bilo je naporno, a nadvse lepo in veselo, saj sta bila povsod lepo sprejeta, iskrice v otroških očeh pa so bile zahvala za njun trud. V teh dveh dneh sta skupaj z otroki, njihovimi starši in številnimi občani, ko so ju pozdravili ob cestah, doživeli veliko lepih in veselih trenutkov. Prešernega razpoloženja nista zmotila niti policista, ki sta prišla v intervencijo zaradi prijave nekega občana, katerega je zmotil zvok gasilske sirene, s katerim so naznanjali prihod Božička v vas.

Utrinke z božičkove poti po občini Sv. Jurij ob Ščavnici si lahko ogledate tudi na facebook strani LDD Sv. Jurij.Več v Družabno