Titova cesta v Radencih postala Cesta osamosvojitve Slovenije

»Občina Radenci se je tako pridružila mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov umaknili v muzeje in zgodovino. Tudi v Radencih je tako.« je med drugim zapisano v sporočilu za javnost.

Prlekija-on.net, sreda, 30. december 2020 ob 08:135
Titove ceste v Radencih več ni

Titove ceste v Radencih več ni

V tem letu je v občini Radenci bilo precej burno glede preimenovanja Titove ceste, ki so jo najprej nameravali preimenovati v Cesto dr. Ante Šarića, nato so podali predlog, da bi cesto preimenovali v Cesto slovenske osamosvojitve. O vsem skupaj so nato namenili odločati na referendumu, do katerega pa ni prišlo. Občina Radenci pa je v torek podala sporočilo za javnost, kjer navajajo: "Občinski svet Občine Radenci je danes, 29.12.2020, na svoji 19. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci in preimenoval dosedanjo Titovo cesto v cesto Cesta osamosvojitve Slovenije.

Preimenovanje je sprejeto ob 30. letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država."

Roman Leljak ob Titovi cesti v Radencih

Titovo cesto v Radencih bodo preimenovali v Cesto osamosvojitve Slovenije


"Ustavno sodišče je 04.12.2020 v svojem sklepu o zavrženju Ustavne pobude, ki jo je vložil g. Franc Vukajč obrazložilo, da pobudnik tudi po ponovnem pozivu ni uspel z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti Odloka, ki ga je Občinski svet sprejel na svoji 14. redni seji, 28.5.2020.

Občina Radenci se je tako pridružila mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov umaknili v muzeje in zgodovino. Tudi v Radencih je tako.

Vsi stanovalci Ceste osamosvojitve Slovenije bodo dobili povrnjene stroške, ki bodo nastali pri zamenjavi dokumentov v vrednosti do 50,00 evrov/občana," so še ob tem zapisali v sporočilu za javnost.

Titova cesta v Radencih

Ustavno sodišče zadržalo preimenovanje Titove ceste v Radencih




Več v Gospodarstvo