Filip Flisar končal športno kariero

Flisar je najboljši slovenski smučar prostega sloga, leta 2015 je v Kreischbergu postal svetovni prvak.

Prlekija-on.net, sreda, 30. december 2020 ob 15:18
Filip Flisar

Filip Flisar

Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je sporočil, da končuje svojo športno kariero. Flisar je najboljši slovenski smučar prostega sloga, leta 2015 je v Kreischbergu postal svetovni prvak. V svetovnem pokalu je dosegel sedem zmag, v sezoni 2011/2012 pa je osvojil kristalni globus.

V njegovi bogati karieri mu manjka le olimpijska medalja. Na olimpijskih igrah je nastopil trikrat, kot edini se je vselej uvrstil v polfinale, a je vedno ostal brez kolajne. V Vancouvru 2010 je bil osmi, v Sočiju 2014 šesti, v Pjongčangu 2018 pa sedmi.

Filip Flisar

Filipa Flisarja pozdravilo več tisoč navijačev


Da se poslavlja od belih strmin, je Flisar sporočil na novinarski konferenci: "Odločitev ni prišla kar čez noč, čez poletje sem se odločal o tem. Želel sem si nastopiti na še eni tekmi. Želel sem si v Innichen, prizorišče, ki ga imam rad. Sledila je odpoved, tudi za druge tekme se ni vedelo, ali bodo ali ne. Dovolj mi je bilo tega natezanja, malo sem bil tudi bolan, tako da sem se odločil, da preneham. Prišel je čas za druge stvari, jih je veliko, ki jih rad počnem, vsekakor pa želim ostati v povezavi s pokrovitelji, s katerimi bom še naprej gradil projekte."

Kot je povedal, želi še naprej ostati v smučanju, še naprej bo sodeloval z Elanom, v načrtu pa ima tudi projekte z Red Bullom.

Najboljši smučar krosist v zgodovini Slovenije Filip Flisar je danes sporočil, da se umika iz belih strmin in srditih...

Objavil/a Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si dne Sreda, 30. december 2020


Več v Šport