Znan je datum, kdaj bo začela veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti A1

Prepoved bo veljala le dnevno, med 6. in 18. uro, v nočnem času pa bodo tovornjaki še vedno lahko prehitevali.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. januar 2021 ob 14:55
Tovornim vozilom bo prepovedano prehitevanje

Tovornim vozilom bo prepovedano prehitevanje

S 15. januarjem začne veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom. Prepoved bo veljala le dnevno, med 6. in 18. uro, v nočnem času pa bodo tovornjaki še vedno lahko prehitevali. Prepoved ne bo veljala na odsekih s tretjim pasom in pasom za počasna vozila. Točne odseke bodo objavili v prihodnjih dneh.

Agencija za varnost prometa pa ob tem navaja, da je nepravilen premik z vozilom v zadnjih petih letih bil najpogostejši vzrok prometnih nesreč, ki so jih povzročili vozniki tovornih vozil. Ta je bil kriv za 38 % vseh prometnih nesreč, sledita pa nepravilna stran ali smer vožnje in neustrezna varnostna razdalja.

Tovornim vozilom bo prepovedano prehitevanje

Tovornim vozilom bo na avtocesti prepovedano prehitevati


Da bo v letu 2021 pri nas uveljavljena ta novost, je novembra lani sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. "Skupaj z Darsom smo se odločili, da bomo z začetkom prihodnjega leta na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 t, v dnevnem času prepovedali prehitevanje. Tako bomo zagotovili boljšo pretočnost in večjo varnost," je takrat zapisal.

[ PREPOVED PREHITEVANJA ZA TOVORNA VOZILA] S 15. januarjem začne veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila na A1...

Objavil/a Promet.si dne Nedelja, 03. januar 2021


Več v Gospodarstvo