Brezplačno testiranje v Ljutomeru dvakrat tedensko; za cepljenje se je prijavilo 1400 občanov

Glede na nacionalno shemo cepljenja pa bodo začeli cepiti najprej starejše od 80 let. Teh je za cepljenje zaenkrat predvidenih 240.

Prlekija-on.net, sobota, 9. januar 2021 ob 10:13
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz ZD Ljutomer so nam sporočili, da bodo zaenkrat v naslednjih tednih izvajali brezplačno testiranje širše populacije na COVID-19 dvakrat tedensko in sicer ob ponedeljkih in četrtkih od 14. do 16. ure. V kolikor bi se pokazal večji interes ali večja potreba po testiranju pa bodo po potrebi uvedli še dodatne ure oz. dneve testiranja.

Brezplačno testiranje širše populacije so v Ljutomeru izvedli že ta torek in sredo po sistemu »drive in«. V torek je bilo s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) v Ljutomeru testiranih 107 oseb, od tega jih je bilo 21 pozitivnih. V obeh dneh pa se je skupaj prišlo testirat 149 oseb od tega je bilo pozitivnih 27 oseb kar je 18%.

Najprej cepljenje za starejše od 80 let

Prav tako so nam sporočili, da čakajo prvo pošiljko cepiva, s katero bodo začeli cepiti prijavljene paciente za cepljenje proti COVID-19 v skladu z nacionalno shemo cepljenja. V času zbiranja prijav za izvedbo prvega cepljenja se je prijavilo 1400 občanov. Glede na nacionalno shemo cepljenja pa bodo začeli cepiti najprej starejše od 80 let. Teh je za cepljenje zaenkrat predvidenih 240.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo