Odpirajo se smučišča in dodatne dejavnosti

Lahko pa smučišča v regiji uporabljajo le prebivalci znotraj tiste statistične regije, zato prehajanje med regijami ni dovoljeno.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. januar 2021 ob 15:31
Smučišče imamo tudi v Prlekiji

Smučišče imamo tudi v Prlekiji

Od sobote naprej, je v devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko dovoljeno obratovanje žičniških naprav, ob izvajanju hitrih testov oz. ob dokazovanju posameznika s potrdilom o negativnosti na covid test je odločitev na novinarski konferenci predstavil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Dovoljeno je obratovanje žičniških naprav ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče. Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog bo dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Za izvajanje vadbe profesionalnih športnikov pravilo hitrih testov ni potrebno. Lahko pa smučišča v regiji uporabljajo le prebivalci znotraj tiste statistične regije, zato prehajanje med regijami ni dovoljeno.

Odpirajo se tudi specializirane prodajalne z otroškim programom

V devetih regijah nove izjeme pri ponujanju in prodajanju blaga


Omogočene dodatne dejavnosti

Kot je povedal državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, je Vlada ob upoštevanju ocene in stališča zdravstvene stroke ter aktualne epidemiološke slike podaljšala oziroma sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote, 23., do petka 29. januarja. Obstoječim izjemam, potrebnim za zagotavljanje osnovnih potreb družbe, se pridružujejo nove, ki pa bodo veljale le v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko.

Nove izjeme veljajo za:

  • premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev,
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles),
  • in specializirane prodajalne z otroškim programom.


Več v Slovenija