Z Audijem v naselju vozil s hitrostjo 138 km/h

Tam je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. februar 2021 ob 16:18
Voznik je vozil s hitrostjo 138 km/h

Voznik je vozil s hitrostjo 138 km/h

Pred slabim tednom smo že poročali o vozniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na Ptujski cesti v Mariboru, kjer je hitrost s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 127 km/h. Namen obvestila, ki so ga posredovali s PU Maribor, je bil opozorilo vsem voznikom in udeležencem v cestnem prometu, naj vozijo strpno, naj upoštevajo cestno prometne predpise in naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim ter vremenskim razmeram.

Da je nemalo takšnih voznikov, ki jim preventivna policijska opozorila ne zaležejo, je dokazal voznik Audija, ki je na istem delu Ptujske ceste v Mariboru še bolj prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje.

Voznik BMW-ja je vozil s hitrostjo 127 km/h

V naselju, v neposredni bližini postaje prometne policije, vozil s hitrostjo 127 km/h


Policistka Postaje prometne policije Maribor je namreč v četrtek, 28. 1. 2021, nekaj minut pred 21. uro z dopplerjevim radarjem, na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Audi. Voznik je na tem delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 138 km/h, kar je skoraj dvakrat več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Policisti znova, kot že velikokrat doslej voznike opozarjajo, da naj vozijo strpno, po prometnih predpisih in hitrost vožnje prilagodijo prometnim in vremenskim razmeram. Policisti s kontinuiranim nadzorom cestnega prometa posebno pozornost namenjajo prav tistim voznikom, ki huje kršijo cestno prometna pravila in s svojo vožnjo ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, zoper takšne voznike pa dosledno ukrepajo.



Več v Črna kronika