Pri 17 voznikih tovornih vozil so ugotovili 27 kršitev

V poostrenem nadzoru na avtocesti A4 so policisti ugotovili kar 18 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem tem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. februar 2021 ob 13:37
Nadzor na avtocesti

Nadzor na avtocesti

V sredo, 10. februarja, so policisti med 7. in 14. uro, na podravski avtocesti A4 (na bivši cestninski postaji Prepolje), v sklopu Evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov "TRUCK & BUS" izvedli poostren nadzor.

V poostrenem nadzoru so policisti sodelovali z delavci FURS-a, DARS-a, inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo ter z gospodarsko družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil. V slabih vremenskih razmerah, med dežjem, so kontrolirali 59 tovornih vozil. Pri 17 voznikih tovornih vozil so ugotovili 27 kršitev.

Izpostaviti velja bosanskega voznika skupine vozil, ki je na tovornem prostoru priklopnega vozila prevažal dve vlečni vozili. Voznik bi moral imeti, zaradi prekoračene največje dovoljene višine in dolžine vozila, dovoljenje za izredni prevoz, vozilo pa bi moral temu primerno tudi ustrezno označiti. Vozniku in pravni osebi so za storjeni prekršek izrekli predpisano globo.

Vse udeležence cestnega prometa ponovno opozarjajo, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo svetlobno prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti, vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Policisti namreč še vedno opažajo, da je vse preveč voznikov motornih vozil, ki takšne jasne in nedvoumno izražene ter dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo. V včerajšnjem poostrenem nadzoru na avtocesti A4 (Prepolje) so policisti ugotovili kar 18 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem tem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.



Več v Črna kronika