V Mladinskem centru Prlekije se pripravljajo na prihod evropskih prostovoljcev

Mladi evropski prostovoljci se bodo tekom bivanja pri nas učili raznolikih spretnosti, ki jih premorejo mladinski delavci v Mladinskem centru Prlekije in organizacije ter institucije širom pomurske regije.

Prlekija-on.net, sreda, 17. februar 2021 ob 10:43
V MCP se pripravljajo na prihod evropskih prostovoljcev

V MCP se pripravljajo na prihod evropskih prostovoljcev

Mladinski center Prlekije, delujoč konstantno od leta 1994 dalje nadgrajuje svoje vsebinsko zelo različne celoletne, vsakodnevno trajajoče aktivnosti. Skozi daljšo obdobje se intenzivno trudijo z vlaganjem v človeške vire, medgeneracijskim sodelovanjem in aktivnim državljanstvom ter konkretno socialno aktivacijo, socialno-varstvenimi programi, programi zaščite in reševanja, samooskrbe, razvoja socialnega podjetništva ter programi mladinskih in NVO struktur. V zadnjem obdobju so tem aktivnostim še dodali mednarodno razsežnost. MCP je tako bil v prejšnjem letu spet uspešen na razpisih Nacionalne agencije MOVIT, Zavoda za razvoj mladih. Uspešno sta bila oddana in nato tudi sprejeta kar dva projekta, ki temeljita na mednarodni noti in povezovanju mladih Erasmus+ Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.

V Mladinskem centru Prlekije se pripravljajo na prihod evropskih prostovoljcev

Tukajšnji mladinski delavci, še posebej izstopajo Kaya Kolmanič, Miha Selič, Tamara Brumen in Katja Marinič, pospešeno delajo na projektu Mladi in samooskrba v sklopu katerega bodo gostili dva mlada prostovoljca iz tujine, natančneje iz Italije. V prejšnjem tednu so že uspešno izvedli prve spoznavne intervjuje s potencialnimi kandidati, ki bodo v okviru kompleksa MCP-ja na Spodnjem Kamenščaku 23 preživeli 6 mesecev. Mladi evropski prostovoljci se bodo tekom bivanja pri nas učili raznolikih spretnosti, ki jih premorejo mladinski delavci v Mladinskem centru Prlekije in organizacije ter institucije širom pomurske regije. V sklopu projekta Mladi in samooskrba bo izvedenih več aktivnosti, ki bodo temeljile na spoznavanju samooskrbe, pridelave lastnih pridelkov, prostovoljca se bosta tudi naučila kako pripraviti vrt, kako uspešno vzgajati sadje in zelenjavo in nato pripravo jedi, spoznavala bosta slovensko kulturo, tradicionalne slovenske obrti, učila se bosta tudi slovenskega jezika in obiskala še druge mladinske in nevladne organizacije ter institucije v Pomurju, vključno s Športno kinološkim društvom-Enoto reševalnih psov Goričko v Sebeborcih.

V kolektivu Mladinskega centra Prlekije se že zelo veselijo prihoda mladih prostovoljcev iz Italije, spoznavanja novih kultur in učenja novih veščin.

Tekst in foto: Katja Marinič



Več v Kultura in izobraževanje