27-letniku iz okolice Ormoža so v hišni preiskavi zasegli orožje in marihuano

V petek pa se je na PP oglasila oškodovanka, katero je neznana oseba v četrtek preslepila pri najemu kredita preko nemške banke v Berlinu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. februar 2021 ob 10:03
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. februarja, ob 9.30 se je na PP oglasila oškodovanka KD, katero je neznana oseba v četrtek preslepila pri najemu kredita preko nemške banke v Berlinu. Evidentirali so kaznivo dejanje Goljufije in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto, 20. februarja, ob 17.10 je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 1,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur po 24. členu ZPrCP. Na ormoško sodišče bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog zaradi kršitve ZPrCP.

V okolici Ormoža so policisti PP Ormož na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdano s strani Okrožnega sodišča Ormož, opravili hišno preiskavo pri 27-letnemu občanu, zaradi suma posedovanja orožja brez ustrezne orožne listine. Zasežena mu je bila plinska pištola kalibra 9 mm, za katero kršitelj ne poseduje ustrezne orožne listine - priglasitvenega lista. Prav tako mu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane. Zoper kršitelja bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, po ustreznem preliminarnem testu na prepovedane droge.

V nedeljo, 21. februarja, ob 16.27 so vozniku štirikolesnika začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 20.25 je patrulja na območju naselja Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP.

Ob 21.38 je patrulja na območju naselja Hermanci ustavila in opravila kontrolo voznika mopeda. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP in določilih Zakona o nalezljivih boleznih.



Več v Črna kronika