Ženo zabodel, ko je spala, nato z vozilom trčil v drevo

Osumljenec se je takoj po dejanju s kraja odpeljal s svojim vozilom in po približno 500 metrih vožnje, iz neznanega vzroka, z vozilom zapeljal z vozišča ter z vozilom čelno trčil v drevo.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. februar 2021 ob 13:391
Preiskava še poteka

Preiskava še poteka

V torek, 23. februarja 2021, malo pred 6. uro je bil Operativno komunikacijski center PU Maribor po telefonu obveščen, da so svojci v stanovanjski hiši v okolici Slovenske Bistrice, našli mrtvo 76-letno žensko.

Policijska patrulja iz Policijske postaje Slovenska Bistrica je med vožnjo na kraj dejanja, malo pred prihodom do opisane stanovanjske hiše, opazila prazen osebni avtomobil, ki je bil udeležen v prometni nesreči.

Z izvedbo prvih nujnih ukrepov na kraju sta policista ugotovila, da se v spalnici stanovanjske hiše nahaja 76-letna ženska, ki ni več kazala znakov življenja. Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, ki je ugotovil, da ženski žal več ni pomoči in je potrdil njeno smrt.

Policija

76-letna ženska umrla nasilne smrti. Dejanja je osumljen njen 77-letni mož, ki je nato bil udeležen v prometni nesreči.


Ekipa nujne medicinske pomoči je na kraju oskrbela tudi 77-letnega moškega, moža pokojne, za katerega so policisti ugotovili, da je bil kot voznik udeležen v prometni nesreči, in je bil izsleden v neposredni bližini kraja dejanja. Zaradi hudih telesnih poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer ostaja na zdravljenju.

V dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je opisani moški v torek, okoli 5.15, z nožem umoril svojo 76-letno ženo. Po vsej verjetnosti je to storil med tem, ko je žrtev spala. Predmet storitve kaznivega dejanja je storilec pustil na kraju dejanja.

Osumljeni z vozilom trčil v drevo, nato se je peš vrnil nazaj domov

Osumljenec se je takoj po dejanju s kraja odpeljal s svojim vozilom in po približno 500 metrih vožnje, iz neznanega vzroka, z vozilom zapeljal z vozišča ter z vozilom čelno trčil v drevo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Peš se je nato vrnil nazaj na kraj kaznivega dejanja, kjer so ga policisti tudi izsledili.

Na kraj dejanja sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Za pokojno je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo, ogled kraja kaznivega dejanja pa je kasneje prepustil policiji.

Z zbiranjem obvestil so do sedaj ugotovili, da sta se zakonca zaradi nesoglasij pred približno petimi leti razšla in zaživela ločeno. Policija je v preteklosti v njuni zakonski skupnosti, ko sta še živela skupaj, večkrat posredovala, in sicer zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, v dveh ločenih primerih pa sta bili zoper osumljenca podani tudi dve kazenski ovadbi, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. V obeh primerih sta bila osumljenemu izrečena ukrepa prepovedi približevanja, veljavnost zadnjega pa je v letu 2013 potekla.

Osumljeni se je 17. februarja 2021 vrnil k preminuli. V intenzivni kriminalistični preiskavi sicer še vedno preverjajo okoliščine in motiv za storjeno kaznivo dejanje. Za kaznivo dejanje umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.Več v Črna kronika