Otroci so prikazali, kako se izdeluje žveglica

Festival Pika poka pod goro v Rogaški Slatini

Marija Pušenjak, Vrtec Ljutomer, nedelja, 8. maj 2011 ob 03:402
Nastop otrok

Nastop otrok

V soboto, 7. maja 2011 je bila XV. državna revija ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini. Petnajst let že poteka ta festival druženja z enim samim ciljem, ohranjati naše ljudsko izročilo, se družiti med sabo in osveščati ljudi o pomenu poznavanja svojih korenin. Iz vrtca Ljutomer smo v teh 15. letih že nekajkrat gostovali na festivalu.
Zadnjih nekaj let ne, zato smo zelo veseli, da so otroci ob pomoči mentoric Antonije Podnar in Marinke Prelog odlično izvedli svoj nastop z naslovom Žveglice.

Skozi ples, pesem, igro… so prikazali, kako se izdeluje žveglica in kako je imenitno na njo žvižgati. Danes so le redki, ki znajo izdelovati žveglice. Morda pa se bo tudi preko tega nastopa oživilo to ljudsko izročilo izdelovanja zanimive piščali. Sedaj čakamo le še strokovno oceno. Pred 10. leti smo prejeli srebrno priznanje, morda bo tokrat zlato. Tudi če ne bo, smo preživeli prijetne trenutke ob mnogih vajah priprave na nastop in samem druženju v Rogaški Slatini.

sončnica nedelja, 8. maj 2011 ob 14:18

Našo otroci se vedno odlično izkažejo v Rogaški. Lepo, ka ne pozobijo na store običaje, pa še zanimivo jin je! To ja Ploskač

TUNČEK nedelja, 8. maj 2011 ob 20:36

Joj ge je že to, da smo füčkali na žvegle. Heee

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54