Od ideje do linije izdelkov »GOart«

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer je bogatejša za novo linijo izdelkov »GOart«, ki jo ponujajo tudi širšemu trgu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. marec 2021 ob 18:38
Izdelki »GOart«

Izdelki »GOart«

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer je bogatejša za novo linijo izdelkov »GOart«, ki jo ponujamo tudi širšemu trgu.

Na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer smo vključeni v projekt »POGUM«.
S pomočjo projekta, v katerem sodeluje vseh 37 učencev naše šole, želimo pri učencih krepiti samostojnost in motiviranost. Obenem jih spodbujamo k iskanju priložnosti za razvoj svojih spretnosti in sposobnosti, ob tem pa se učijo in krepijo tudi sposobnosti povezovanja in sodelovanja.

V okviru obveznega in razširjenega programa VIZ so bile učencem predstavljene kompetence podjetnosti. Pri njih se je nato porodila ideja o nastanku linije izdelkov, katere poudarek je predvsem na trajnostni, ekološki in didaktični noti. Pri pouku tehnike, ki jo na šoli poučuje učitelj Srečko Štuhec, so začeli nastajali prvi izdelki: leseni hoteli za žuželke, leseni avtomobilčki in lesene napeljevanke. Deloma se izdelki dotikajo tudi naše kulturne dediščine.

Razmišljali smo tudi o imenu in prepoznavnosti naše linije.
Ime linije izdelkov »GOart« spominja na ime naše šole Golar, malo pa je tudi naš slogan. Torej 'go' kot 'gremo' ali 'naprej', pogumni in vztrajni.

Z učenci smo se veliko pogovarjali o logotipu in sami promociji izdelkov.
V ta namen smo na šolo povabili mlado oblikovalko, Ajdo Auer, ki je našim učencem podrobneje predstavila namen in pomembnost logotipov. Po izvedeni delavnici smo nato pripravili še šolski natečaj za izbor logotipa. Zmagal je logotip našega učenca, ki obiskuje PPVI.

Vsak izdelek danes nosi tudi svoje ime: hotel za žuželke - 'Gobugs', avtomobilčki - 'Gocart' in pretikanke - GOprstki.

Za izdelke imamo tudi uradni cenik, ki je bil potrjen na seji Sveta zavoda OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Učenci 8. in 9. razreda so ustvarili tudi »spletno trgovino«, v kateri ponujajo svoje izdelke. Ogledate si jo lahko na facebook strani »GOart«.

S prodajo naših izdelkov želimo podpreti ideje, vztrajnost in motivacijo naših učencev, obenem pa spodbujati inovativnost, trajnost, ekološko in odgovorno bivanje.

Sanja Kovačič, prof. def.
članica projektnega tima POGUM



Več v Kultura in izobraževanje