Verjamejo v poštene ljudi – prodajna hiška deluje na zaupanje

Po t.i. sprehajalni vinogradniški poti v neposredni bližini centra Benedikta se lahko sprehodite in se med potjo oskrbite še z domačimi jajci in drugimi doma pridelanimi ter izdelanimi izdelki.

Aleksandra Papež, torek, 9. marec 2021 ob 10:49
Pozitivni odziv, foto: arhiv družine Merčnik

Pozitivni odziv, foto: arhiv družine Merčnik

V neposredni bližini centra Benedikta se lahko sprehodite po t.i. sprehajalni vinogradniški poti in se med potjo oskrbite še z domačimi jajci in drugimi doma pridelanimi ter izdelanimi izdelki.

»Tudi nam je ta priljubljena benediška sprehajalna pot posebej pri srcu, saj ob njej živimo. Postavili smo že nekaj preprostih klopi, uredili brv čez potok. Nato pa se je porodila ideja o tem, da bi lahko sprehajalcem, ki jih ni malo, ponudili nekaj domačega.« je povedala Vesna Merčnik.

A prodaja na priljubljeni benediški sprehajalni poti poteka na prav poseben način. »Verjamemo v poštenost naših soobčanov in zato si v posebni hiški, v kateri se skrivajo naši izdelki, sprehajalci izdelek izberejo sami in v blagajno ob strani odložijo znesek, ki je zapisan ob izdelku.« še doda Merčnikova.

Domači kruh
Domači kruh, foto: arhiv družine Merčnik

»Gre za prodajo na zaupanje. Hiška je odprta 24 ur vsak dan v letu in redno jo polnimo. Kvečjemu je v blagajni kak evro več in ne premalo. Res smo zadovoljni in ponosni na naše kupce.« Družinska kmetija Merčnikovih ima registrirano dopolnilno dejavnost peke kruha, potic in peciva ob tem pa pripravljajo tudi domače rezance, razne vložene dobrote, imajo domači krompir, suho sadje in še bi lahko naštevali. V prodajni hiški pa nameravajo namestiti še hladilnik ter razširiti svojo ponudbo. Seveda so poskrbeli za vse ukrepe, tako je nakup varen.

Ob prodajni hiški pa stoji še manjša hiška namenjena igri otrok med sprehodom. Ob njima pa je nekaj časa stal tudi mobilni kokošnjak, ki so ga domači izdelali iz odslužene nakladalke. »Kokošnjak smo morali zaradi pojava ptičje gripe začasno umakniti. V njem biva okoli 100 kokoši, ki jih vsak dan spustimo na prosto.« razloži Vesna, ki navdušeno pove tudi, da nameravajo sprehajalno pot še dopolniti. »V sadovnjaku bomo namestili gugalnice za otroke, ob sprehajalni poti pa dodatne klopi. Radi bi naredili tudi kratko zipline

Benedikt
Benedikt, foto: Rosana Lorbek


Več v Gospodarstvo