Poklukar: Cepivo AstraZeneca je varno in učinkovito. Z njim se bo cepil tudi državni vrh.

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil odločitev Evropske agencije za zdravila (EMA).

Prlekija-on.net, četrtek, 18. marec 2021 ob 18:39
Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil odločitev Evropske agencije za zdravila (EMA)

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil odločitev Evropske agencije za zdravila (EMA)

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil odločitev Evropske agencije za zdravila (EMA), da je cepivo AstraZeneca varno in učinkovito. Odbor EMA, pristojen za varnost, je ugotovil, da je cepivo AstraZenece varno. Kot je povedal, je predhodno odbor preučil primere krvnih strdkov po cepljenju s tem cepivom, pri čemer ni ugotovil povezave med cepljenjem in omenjenim pojavom. "Ministrstvo za zdravje bo danes pozvalo cepilne centre, da naj jutri nadaljujejo s cepljenjem. Odločitev evropske agencije bo pozitivno vplivala na zaupanje ljudi do cepiva, zato se bo interes za cepljenje spet začel povečevati," je še povedal minister.

Skladno s strategijo cepljenja, ki jo je sprejela vlada, se bodo predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Igor Zorčič, predsednik Vlade RS Janez Janša in predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca v petek, 19. marca 2021, ob 13. uri cepili s cepivom AstraZeneca.

Kot je znano, so pred dnevi v Sloveniji začasno zaustavili cepljenje s cepivom AstraZeneca. Razlog za odločitev je bil previdnostne narave.

Cepljenje

Po cepljenju do danes poročali o 2.500 primerih neželenih učinkov


Skladno s strategijo cepljenja, ki jo je sprejela vlada, se bodo predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 18. marec 2021
Začasna zaustavitev cepljenja s cepivom AstraZeneca

V Sloveniji začasno zaustavili cepljenje s cepivom AstraZeneca




Več v Slovenija