Slovenija ima novo stranko Naša dežela, njena predsednica je Aleksandra Pivec

Pivčeva napoveduje »politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji«.

Prlekija-on.net, sobota, 20. marec 2021 ob 17:18
Nastala je nova stranka Naša dežela

Nastala je nova stranka Naša dežela

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS-a, dr. Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov je bila na digitalnem ustanovnem kongresu v Mariboru ustanovljena nova politična stranka Naša dežela. Za predsednico stranke je bila izvoljena Pivčeva, ki napoveduje "politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji".

"S takšnimi načeli bomo tudi delovali kot nova stranka. Z močnim prepričanjem, da se mora politika umakniti ideologijam in se vrniti ljudem," je Pivčeva nagovorila 173 prisotnih delegatov na ustanovnem kongresu, ki je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, ki je nekdanji direktor Mariborskega vodovoda, poroča STA.

"Povezani smo s ciljem, da ustvarimo drugačno politiko. Poiskati želimo novo pot. Pot, na kateri se lahko kot narod znova povežemo in poenotimo glede ključnih strateških usmeritev in prioritet, na osnovi katerih si bomo zastavili jasne cilje. Cilje, ki so pomembni za našo deželo in naše ljudi," je med drugim povedala Pivčeva.

Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, še poroča STA.

Celoten kongres si lahko ogledate v priloženem videu.



Več v Politika