Glavno razkriško križišče bi preuredili v krožišče

Hkrati bi s pločniki uredili tudi kolesarsko stezo, javno razsvetljavo in dve avtobusni postajališči. S tem bi bila potrebna tudi širitev, za kar pa bo potrebno tudi sodelovanje občanov in lastnikov zemljišč ob cesti.

Prlekija-on.net, torek, 23. marec 2021 ob 18:43
Glavno razkriško križišče bi preuredili v krožišče

Glavno razkriško križišče bi preuredili v krožišče

Predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) so v sredo, 17. marca, predstavnikom Občine Razkrižje, na sedežu občine predstavili variantne predloge Projekta za izvedbo del, za ureditev glavnega razkriškega križišča ter ceste smer Razkrižje (sever) - Prekmurje.

Projektna zasnova predvideva, da bo glavno razkriško križišče preurejeno v krožišče, hkrati pa bi s pločniki uredili tudi kolesarsko stezo, javno razsvetljavo in dve avtobusni postajališči.

Sestanek
Predstavitev projekta, foto: Občina Razkrižje

Projektne rešitve je predstavila vodja projekta iz sektorja za investicije v ceste pri DRSI, Aljoša Kokot s svojimi sodelavci. Predstavitvi sta prisostvovala župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič in strokovna sodelavka uprave občine, Nataša Slavič. Ob tem sta imela možnost opozoriti na vse vidike ureditve kompletne investicije, zlasti na problem meteornih voda, ki skozi glavno križišče odtekajo v reko Ščavnico. Zaradi premajhne dimenzije cestnih propustov, je sedaj ob večjih nalivih to bil velik problem.

"To je bila ena od najboljših predstavitev, kjer sodelujejo predstavniki države, ki so se maksimalno potrudili, da smo razčistili vse dileme, ki jih moramo rešiti skupaj s projektantom. Tisto kar bo naloga občine in smo se tudi zavezali bo, da bomo stopili v stik z občani, lastniki zemljišč ob cesti, kajti, če želimo imeti pločnike in kolesarsko pot, bo potrebna tudi širitev. Predvidena širina ceste bo 6 m in kolesarske poti s pločniki 3 m, skupaj torej 9 m in še kakšen meter za bankine. Ker gre za investicijo znotraj naselja, bo delež morala sofinancirati tudi občina, predvsem za javno razsvetljavo, pločnik in kolesarsko pot," ob tem sporočajo z Občine Razkrižje.

Razkrižje
Glavno razkriško križišče bi preuredili v krožišče, foto: Občina Razkrižje

V kolikor bo do soglasja z lastniki zemljišč prišlo v relativno kratkem času, toliko prej lahko pričakujejo tudi realizacijo te investicije. "Tudi tokrat pričakujemo tvorno sodelovanje občanov, lastnikov zemljišč ob trasi ceste in se veselimo nadaljnjih aktivnosti - veselite se jih tudi zainteresirani občani," so še ob tem sporočili.

Krožišče na Razkrižju
Glavno razkriško križišče bi preuredili v krožišče, foto: Občina Razkrižje


Več v Gospodarstvo