Policisti tudi v nedeljo dokumentirali shod in ugotavljajo kdo je bil organizator

»Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška«, sporočajo s PU Maribor.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. april 2021 ob 13:34
Nedeljski protest v Mariboru, foto: Maribor24.si

Nedeljski protest v Mariboru, foto: Maribor24.si

V nedeljo, s pričetkom ob 16. uri, se je na Trgu svobode v Mariboru odvil neprijavljen javni shod oz. protest, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa SARS-CoV-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40 ure.

"Policisti so na shodu, tako kot dan prej, opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na nošenje mask. Policisti so na kraju izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete, uvedli bodo 4 hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo 5 plačilnih nalogov, izrekli so 2 opozorili in podali bodo 1 predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja," je sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi.

Nedeljski protest v Mariboru, foto: Maribor24.si

V Mariboru nov protest proti ukrepom


"Žal tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo. Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok.

Policisti nikakor ne posegamo v pravice posameznikom do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Zato vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih," še je ob tem sporočil Šadl.Več v Črna kronika