Prebudili smo se v povsem zimsko jutro

Razmere so pri nas povsem zimske, zato pred vožnjo najprej dobro očistite vozilo, ko pa se odpravite na pot vozite previdno, pazite na varnostno razdaljo in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti.

Prlekija-on.net, torek, 6. april 2021 ob 07:22
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

Napovedi so se uresničile, v torek smo se prebudili v zasneženo jutro, na severovzhodu je zjutraj še močno snežilo. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bodo meja sneženja večinoma spustila do nižin, le ob morju bo deževalo. Dopoldne se bo sneženje umikalo proti jugu, kjer bo ponehalo sredi popoldneva. Oblaki se bodo trgali, nastalo bo še nekaj snežnih ploh. Na Primorskem bo zjutraj zapihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9 °C.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Popoldne bo prehodno zapihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do okoli -12, ob morju okoli -1, najvišje dnevne od 4 do 10 °C.

Za pozebo bo najhuje v naslednjih dneh, ko naj bi temperature bile pri nas do okoli -6 °C.

Obstaja velika verjetnost pozebe

Marsikje bodo razmere povsem zimske, zjutraj nevarnost pozebe


Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo v torek zjutraj in dopoldne marsikje razmere povsem zimske. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete.

Tudi policija opozarja, da je ponekod ceste ponovno pobelil sneg, zato pred vožnjo najprej dobro očistite vozilo, ko pa se odpravite na pot vozite previdno, pazite na varnostno razdaljo in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti.

[SNEG & CESTE] Pozor , jutri bo ponekod ceste ponovno pobelil sneg! Pred vožnjo najprej dobro očistite vozilo, ko pa...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 05. april 2021


Več v Narava