Neznani manjši oranžen pes mešanec ugriznil otroka

Ormoški policisti so bili v minulem vikendu obveščeni še o neznani sumljivi osebi, ki je odklonila pomoč, obravnavali pa so tudi več alkoholiziranih voznikov, tudi voznico začetnico.

Prlekija-on.net, torek, 6. april 2021 ob 10:43
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v prazničnem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 2. aprila, ob 9.31 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek v naselju Cvetkovci. Neznani voznik neznanega vozila je namreč preko noči poškodoval del gostinskega objekta in odpeljal neznano kam.

Ob 13.53 so bili obveščeni o neznani sumljivi osebi v naselju Sodinci. Na kraju je bil tudi dežurni zdravnik iz ormoškega ZD, vendar je oseba odklonila zdravniško pomoč.

Ob 15.50 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na enem od ormoških parkirišč. Udeleženi sta bili dve vozili. Nesreča se je zgodila dne 24. 3. 2021 v popoldanskem času.

Policija

54-letnik po Vitanu vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter ostal brez mopeda


Več voznikov pod vplivom alkohola, tudi voznica začetnica

Ob 16.30 je patrulja na lokalni cesti v naselju Žerovinci ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,42 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan/vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.54 so bili obveščeni, da je v naselju Lahonci neznani manjši oranžen pes mešanec ugriznil otroka. Sledi zbiranje obvestil v zvezi ugotovitve lastnika psa, nakar bo zoper lastnika izveden ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

V soboto, 3. aprila, ob 23.37 je bil v Ormožu zaustavljen voznik osebnega avtomobila. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal vrednost 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bilo odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Ormožu.

V nedeljo, 4. aprila, ob 8.51 so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik neznanega vozila je v Mihovcih pri Veliki Nedelji trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal.

V ponedeljek, 5. aprila, ob 10.26 uri so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 10.30 uri so, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja ter vožnje pod vplivom alkohola, odvzeli moped. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče ter mu izdan plačilni nalog.

Ob 13.21 uri so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine vozila.

Ob 14.55 uri so obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 16.43 uri je bilo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 23.00 so v Žerovincih voznici osebnega avtomobila prepovedali nadaljnjo vožnjo, saj je kot voznica začetnica vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zoper kršiteljico bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25