Izsledili državljane Turčije, ki so se skrivali v jarku

V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

Prlekija-on.net, sreda, 7. april 2021 ob 12:13
Policija

Policija

V torek, zgodaj popoldan, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki je bilo pripeto tovornemu vozilu srbskih registrskih oznak in ga je vozil državljan Srbije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Zavrnili so ga nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

V sredo, ob 4.25, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan Hrvaške, odkrili pet skritih tujcev (tri državljane Bangladeša, enega državljana Maroka in enega državljana Alžirije), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Skrivali so se v jarku

Policisti so sinoči v Zgornjem Gruškovju izsledili tri državljane Turčije, ki so se skrivali v jarku. Vsi trije so pred tem nedovoljeno, na zeleni meji, iz Hrvaške vstopili v našo državo. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

Iz Avstrije vrnili Pakistanca

V torek popoldan pa so avstrijski varnostni organi slovenskim predali državljana Pakistana, ki so ga prijeli, ko je na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Slovenije v Avstrijo. Policisti so ugotovili, da je Pakistanec v torek zjutraj, na enak način nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Zato ga bodo policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Postopek z njim še poteka.



Več v Črna kronika