V okolici šole se v zadnjih letih soočajo z vse več primeri vandalizma

Tam je mogoče opaziti primere risanja ali uničevanja fasade na sami šolski zgradbi, polomljena drevesa in veje v šolskem nasadu, še posebej pereč problem pa so odpadki, najdeni v okolici; od razbitih steklenic, odvrženih pločevink, cigaretnih ogorkov pa vse do rabljenih kondomov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. april 2021 ob 17:48
V neposredni bližini šolske stavbe se nahajata nogometno in košarkarsko igrišče, igrala ter t.i. skate park

V neposredni bližini šolske stavbe se nahajata nogometno in košarkarsko igrišče, igrala ter t.i. skate park

Zaposleni, učenci in starši podružnične Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer se v zadnjih letih soočajo z vse več primeri vandalizma, uničevanja njihove lastnine ter onesnaževanjem neposredne okolice šole.

Tako je, še posebej ob začetkih tedna, pa tudi včasih med tednom mogoče zjutraj opaziti primere risanja ali uničevanja fasade na sami šolski zgradbi, polomljena drevesa in veje v šolskem nasadu, še posebej pereč problem pa so odpadki, najdeni v okolici; od razbitih steklenic, odvrženih pločevink, cigaretnih ogorkov pa vse do rabljenih kondomov. Omeniti velja, da se v neposredni bližini šolske stavbe nahajata nogometno in košarkarsko igrišče, igrala ter t.i. skate park, kjer se, posebej v večernih in nočnih urah, občasno rado zadržuje tudi večje število mladostnikov.

Tako si zaposleni na OŠ Cvetka Golarja že dlje časa prizadevajo za rešitev nastalega problema, kar pomeni postavitev ustrezne ograje okoli šolske zgradbe in pripadajočega zemljišča, postavitev nadzornih kamer, zaželjena pa je tudi občasna prisotnost policijskih patrulj na samem mestu, predvsem v večernih in nočnih urah.

V namen rešitve omenjene problematike so s strani Sveta zavoda OŠIC in predstavnikov OŠ Cvetka Golarja že bile podane posamezne pobude na Občino in PP Ljutomer, vendar zaenkrat do konkretnega dogovora o rešitvi nastale zaskrbljujoče situacije še ni prišlo. V dobrobit vseh, posebej pa v dobrobit učencev in zaposlenih na omenjeni šoli pa omenjena problematika zahteva čimprejšnje in konkretne ukrepe!



Več v Črna kronika