Veliko gostincev razmišlja, da teras v naslednjem tednu ne bodo odpirali

Odzivi so različni, nekateri komaj čakajo, da bodo spet delali in odprli terase, medtem ko jih veliko razmišlja, da teras ne bodo odpirali zaradi vremena, skrajšanega urnika, številnih omejitev...

Prlekija-on.net, četrtek, 15. april 2021 ob 09:261
Gostinci v osmih regijah lahko odprejo terase

Gostinci v osmih regijah lahko odprejo terase

Vlada je na seji v sredo med drugim sklenila, da se v osmih oranžnih statističnih regijah od 19. aprila do vključno 25. aprila 2021, dovoljuje izjema opravljanja gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih med 7. in 19. uro.

Z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji se tako v vseh statističnih regijah podaljšujejo izjeme, ki so trenutno v veljavi, dodatno pa se v osmih oranžnih statističnih regijah dovoljuje tudi izjema opravljanja gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov med 7. in 19. uro ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil. Gre za naslednje regije: Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska.

Za eno mizo bodo lahko največ štiri osebe

Pogoji na terasah: Upoštevanje razdalje, za eno mizo največ štiri osebe


Ob tem se je predvsem na družbenih omrežjih hitro razvnela debata, ali se gostincem v tem enem tednu (zaenkrat) sploh splača odpirati terase glede na vse omejitve ter predvsem omejeno število dovoljenih strank na kvadraturo teras in pa tudi zaradi vremena, saj trenutno vsaj za naše konce od nedelje pa vse do srede kaže na zelo slabo vreme z deževjem.

V Facebook skupini Gostinci so tako postavili vprašanje, ali bodo gostinci dejansko tudi odprli terase v tem tednu.

Tisti ki lahko odprete... Boste odprli? Glede na vreme? Imate kadr? Kaj pricakujete?

Objavil/a Gostinci dne Sreda, 14. april 2021

Odzivi so različni, nekateri komaj čakajo, da bodo spet delali in odprli terase, medtem ko jih veliko razmišlja, da teras ne bodo odpirali zaradi vremena, skrajšanega urnika, številnih omejitev... Spodaj je nekaj odzivov gostincev (nelektorirano).

"Napoved za naš kraj je med 13 in 15 stopinj naslednji teden. A vi bi se usedli na terasi pri tej temperaturi in nekaj pojedli? Ne bomo odprli."

"Nimam niti najmanjšega pojma..se splača? Kakšno bo vreme? Za 8 ljudi na terasi glede na njihova merila..in od 7h, ko gre že glavnina mimo pri nas..pa še testiranje.."

"Po zbranih informacijah, se pri nas v prekmurju zelo slabo odločajo za odprtje. Vsi se bojimo zaradi slabega vremena. Tako, da bomo še ta teden pačakali sploh, kaj bo nastalo iz te štale, pa raje počakamo toplejše dni."

"Mi bomo...kader sem trenutno js, mam veliko teraso,se mi splaca,pa od drzave nobene pomoci,tak da sam gas."

"Zanimivo koliko je takih, ki ne bodo oz ki ne bi odprli zdaj... Vsak € pride prav zdaj, pa makar samo tisti en tedn, pa da se te vsaj malo začne nekaj dogajat..."

"Urnik do 19h, takrat ponavad sele pridejo v bar, in Samo za en teden , za premislit."

"Po šestih mesecih popolnega mrka,bomo z veseljem odprli,pa četudi za en teden, vse je boljše kot nič! Mi že komaj čakamo naše goste."

"Za en teden nevem ce ima smisel, žal, verjetno bom raje počakala do 25.4."

"Mi smo se odločili da bomo še 1teden počakali...mi imamo prevzem in dostavo in bomo delali še en teden tako..."

"Verjetno ne... Mogoče v maju.. Odvisno pa od vremena.."

"Seveda odpiramo saj smo komaj čakali, da lahko delamo."

"Nebomo! Se ne splaca pod takimi pogoji!"

Na terasah bo možna postrežba

V osmih regijah bo dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih obratov




Več v Gospodarstvo