Odlični uspehi dijakov SPTŠ, drugo leto zapored imajo državnega prvaka

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota ima že drugo leto zapored državnega prvaka v izdelovanju spletnih aplikacij.

Prlekija-on.net, petek, 16. april 2021 ob 20:18
Dominik Letnar, Aljoša Vertot in Timotej Zadravec

Dominik Letnar, Aljoša Vertot in Timotej Zadravec

V mesecu marcu 2021 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota (SPTŠ), ki obiskujejo program Tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

V okviru 27. Festivala inovativnih tehnologij je potekalo državno tekmovanje, ki ga organizira ZOTKS (Zvezda za tehnično kulturo Slovenije). Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva - programiranje za srednje šole, ki je potekalo na daljavo v petek, 12. marca 2021. Dijak 4. letnika Aljoša Vertot je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 7. mesto v programiranju v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje.

16. državno tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki SPTŠ udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij. Tudi to tekmovanje je v soboto, 27. marca 2021, potekalo na daljavo. Dijak 4. letnika Timotej Zadravec je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto ter tako postal državni prvak v tej kategoriji.

S tem so na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na njihovi šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere.



Več v Kultura in izobraževanje