Zlato priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje za namizno didaktično igro Sladkotivity

Devetošolca Katarina Šimonka in David Mulec sta pod mentorstvom učiteljev Anite Danč Ismajlovič in Mitje Utroše razvila namizno didaktično igro Sladkotivity, s pomočjo katere mladi spoznavajo osnovne in pomembne informacije o sladkorni bolezni skozi igro.

Prlekija-on.net, petek, 23. april 2021 ob 13:05
Priznanje za namizno didaktično igro Sladkotivity

Priznanje za namizno didaktično igro Sladkotivity

V teh dnevih poteka Srečanje mladih raziskovalcev Pomurja, na katerem mladi raziskovalci predstavljajo ugotovitve in nova spoznanja svojih raziskovanj. V torek, 21. 4. 2021, so potekali predstavitve in zagovori na interdisciplinarnem področju. Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje se je z raziskovalno nalogo Informiranost učencev višjih razredov osnovnih šol o sladkorni bolezni na interdisciplinarnem področju odlično odrezala. Devetošolca Katarina Šimonka in David Mulec sta pod mentorstvom učiteljev Anite Danč Ismajlovič in Mitje Utroše razvila namizno didaktično igro Sladkotivity, s pomočjo katere mladi spoznavajo osnovne in pomembne informacije o sladkorni bolezni skozi igro. Učenca namreč ugotavljata, da je premalo znanja o tej bolezni, predstavlja pa velik javnozdravstveni problem. Ugotavljata, da v veliki večini družin so sladkorni bolniki. Ljudje se radi izogibamo pogovorom o boleznih in radi preslišimo, da lahko z zdravim življenjskim slogom marsikatero bolezen odložimo, premagamo ali preprečimo. Poleg podatkov o sladkorni bolezni igra Sladkotivity vključuje tudi akcije zdravega načina življenja, kot so tehnike sproščanja, gibalne aktivnosti in smeh. Namen igre je torej izobraževanje o sladkorni bolezni na zabaven, a hkrati poučen način.

Učencema je Zveza za tehnično kulturo Slovenije po izjemni predstavitvi podelila zlato priznanje in ju uvrstila na državno tekmovanje.



Več v Kultura in izobraževanje