Rene Žižek ponovno državni prvak in četrtouvrščeni na mednarodnem tekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju

Poleg Slovenije in Latvije so sodelovale še Litva, Estonija, Ukrajina in Gruzija. Rene je v res močni konkurenci dosegel odlično četrto mesto.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. april 2021 ob 08:38
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Tekmovanje v hitrem in zanesljivem računanju poteka prek spletne aplikacije si.miksike.eu in je namenjeno urjenju v računanju. Uporabniki se vadijo v hitrosti in zanesljivosti seštevanja, odštevanja, množenja, deljenja, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Odločijo se lahko, ali bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo ali pa bodo v računanju tudi tekmovali. Cilji tekmovanja so odkrivanje in razvijanje sposobnosti spretnega in zanesljivega računanja na pamet, sprotno spremljanje napredka, popularizacija in spodbujanje uporabe različnih strategij računanja na pamet.

Tekmovanje je sestavljeno iz več delov in poteka v različnih starostnih skupinah. Najprej se izvedejo trije tekmovalni krogi na daljavo (tekmovalci tekmujejo na različnih lokacijah), ki trajajo po dva tedna. Uporabnik lahko tekmuje kadarkoli v teh dveh tednih. Prvi krog je potekal med 5. in 16. oktobrom 2020, drugi krog med 2. in 13. novembrom 2020, tretji krog pa med 7. in 18. decembrom 2020. Pri uvrstitvi v finale tekmovanja se upoštevata dva najboljša dosežka posameznika iz vseh treh tekmovalnih krogov.

Najboljši tekmovalci v posamezni tekmovalni kategoriji se uvrstijo v finale, ki poteka v živo na lokaciji izbrane šole v Sloveniji. Število tekmovalcev v posamezni tekmovalni kategoriji v skladu z razpisom določi Državna tekmovalna komisija. Državno tekmovanje že nekaj let poteka na OŠ Litija, letos je bilo izvedeno 6. februarja 2021.

Na državno raven tekmovanja sta se prebila GFML-jevca Filip Zver in Rene Žižek. Filip je dosegel deveto mesto, Rene pa je ponovno postal absolutni državni prvak. Ta dosežek mu je omogočil uvrstitev na mednarodno tekmovanje, ki ga je letos na daljavo organizirala Latvija. Poleg Slovenije in Latvije so sodelovale še Litva, Estonija, Ukrajina in Gruzija. Rene je v res močni konkurenci dosegel odlično četrto mesto.

Za osvojeni naslov državnega prvaka in četrto mesto na mednarodnem tekmovanju mu iskreno čestitamo!



Več v Kultura in izobraževanje