Z lamborghinijem vozil 217 km/h po slovenskih avtocestah ter na licu mesta plačal 1.500 evrov kazni

Pri postopku so še ugotovili, da voznik ni imel ustrezne vinjete. Za obe ugotovljeni kršitvi je tujec na kraju prekrška plačal 1.500 evrov kazni, policisti pa so mu izrekli tudi 9 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. april 2021 ob 19:291
Policisti so posneli tujega voznika osebnega avtomobila znamke Lamborghini Huracan

Policisti so posneli tujega voznika osebnega avtomobila znamke Lamborghini Huracan

Policisti Oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnimi merilnimi sistemi na Upravi avtocestne policije so na praznični torek, 27. aprila 2021, okoli 19.30 na avtocesti iz smeri Maribora proti Celju posneli tujega voznika osebnega avtomobila znamke Lamborghini Huracan, ki je na mestu, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo kar 217 km/h.

Policisti so o prehitri vožnji obvestili kolege iz Celja, ki so voznika zaustavili. Pri postopku so še ugotovili, da voznik ni imel ustrezne vinjete. Za obe ugotovljeni kršitvi je tujec na kraju prekrška plačal 1.500 evrov kazni, policisti pa so mu izrekli tudi 9 kazenskih točk.

"Hitrost še vedno ostaja najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato je takšna vožnja izjemno neodgovorna in ne ogroža le življenja voznika in njegovih sopotnikov, temveč tudi življenja vseh nedolžnih, naključnih udeležencev v prometu. Policisti zato znova opozarjamo, da ceste niso poligon za adrenalinske užitke, posledice takih dejanj so lahko grozljive in nepovratne. Vozite previdno in pomagajte ohraniti dragocena življenja," ob tem opozarjajo policisti.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.


Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59