Nepremagljiva GFML-jevca Filip Zver in Jan Lorenčič

Filip in Jan sta prejela zlati priznanji in hkrati prvi mesti v svojih kategorijah tekmovanja Matemček. Srebrni priznanji sta prejeli Julija Kronvogel (prvi letnik) in Anika Musič (drugi letnik).

Prlekija-on.net, torek, 4. maj 2021 ob 15:16
Filip Zver in Jan Lorenčič sta prejela zlati priznanji

Filip Zver in Jan Lorenčič sta prejela zlati priznanji

Matemček je še eno uspešno izpeljano tekmovanje, ki je bilo zaradi trenutnih razmer večkrat prestavljeno. Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so se tudi na tem tekmovanju odlično izkazali in ponovno dosegli vrhunske rezultate. Gre za tekmovanje iz prostorske predstavljivosti, ki je prisotna pri reševanju mnogih problemov pri matematiki, arhitekturi, kemiji, arheologiji in še kje.

Na podlagi rezultatov šolskega tekmovanja, ki je potekalo 10. februarja 2021, se je na državno tekmovanje, ki je bilo 14. aprila 2021, uvrstilo pet dijakov GFML. Prejeli so dve srebrni in dve zlati priznanji.

Srebrni priznanji sta prejeli Julija Kronvogel (prvi letnik) in Anika Musič (drugi letnik).

Zlati priznanji in hkrati prvi mesti v svojih kategorijah pa sta prejela Filip Zver (prvi letnik) in Jan Lorenčič (četrti letnik).Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42