Člani Ribiške družine Radgona volijo novo vodstvo

To soboto naj bi bilo znano, kdo bo nasledil dolgoletnega predsednika RD Radgona Andreja Vrečo.

Prlekija-on.net, sreda, 5. maj 2021 ob 07:52
Ribiški dom Hrastje-Mota

Ribiški dom Hrastje-Mota

Po večkratnem prelaganju, zaradi pandemije koronavirusa, sta predsednik in tajnik Ribiške družine Radgona, Andrej Vreča in Vlado Drvarič, članstvo povabila na volitve novega vodstva družine ter tudi vseh petih podružnic, ki delujejo na območju petih občin: Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Tišina. Volitve organov Ribiške družina Radgona bodo to soboto, 8. maja med 9. in 19. uro v prostorih ribiškega doma v Hrastju-Moti.

Člani s plačano članarino, takšnih je več kot 500, imajo pravico glasa, volili pa bodo predsednika in podpredsednika RD Radgona ter člane Upravnega odbora: gospodarja, vodjo čuvajske službe, tajnika in blagajnika ter zastopnike Ribiških podružnic Gornja Radgona, Linj iz Apaške doline, Radenci, Tišina in Videm. Prav tako bodo volili tudi člane Nadzornega obbora in Disciplinske komisije, tožilca in njegovega namestnika.

Ker v RD Radgona niso uspeli izvesti posvetovalnih Zborov članov Ribiških podružnic na katerih bi člani podružnic predlagali in izvolili svoje zastopnike, je Volilna komisija pripravila glasovnice za vsako podružnico posebej. Tako bodo člani podružnic volili celotno vodstvo RD Radgona in samo zastopnike podružnic v katerih so člani. "Spoštovani ribiči, volitve so najpomembnejše dejanje vsakega društva. Na volitvah bomo člani RD Radgona izvolili svoje predstavnike - zastopnike za naslednjih pet let, zato še enkrat vabljeni na naše volitve! S seboj imejte člansko izkaznico ali letno dovolilnico, lahko tudi drug osebni dokument. Še opozorilo vsem kateri se bomo udeležili volitev, gre pa za preprečevanje epidemije. Člani - volivci RD Radgona bomo z odgovornim ravnanjem poskrbeli za izvajanje veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije covid-19. Upoštevali bomo medsebojno razdaljo med udeleženci katera mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. V zaprtem prostoru pa bomo uporabljali zaščitno masko," je sporočil tajnik RD Radgona, Vlado Drvarič.

Volitve RD Radgona



Več v Gospodarstvo