Manuela Kuhar Makoter, prva ženska na položaju strokovne direktorice soboške bolnišnice

Manuela, ki je odraščala na Cvenu, je konec aprila postala strokovna direktorica bolnišnice. Z njo smo se pogovarjali na Jeruzalemu, ki je kot pravi, eden najlepših krajev Prlekije in kjer najde moč za svoje delo.

Prlekija-on.net, nedelja, 9. maj 2021 ob 09:47
Manuela Kuhar Makoter

Manuela Kuhar Makoter

Svet javnega zavoda Splošna bolnišnice Murska Sobota je konec aprila za strokovno direktorico bolnišnice izbral Manuelo Kuhar Makoter, dr. med, specialistko kirurgije, zaposleno v bolnišnici. Zanjo je glasovalo vseh osem članov sveta, bila je edina kandidatka za to mesto, pred tem jo je potrdil strokovni svet bolnišnice. S tem je postala prva ženska na tem položaju v soboški bolnišnici. Kot je povedala po potrditvi, bo pri delu na mestu strokovne direktorice z izkušnjami in znanjem ter ničelno toleranco do korupcije stremela k nenehnemu razvoju oddelkov, da bo delo potekalo na visoki strokovni ravni in v skladu s predpisi.

Manuela, ki je odraščala na Cvenu, je po opravljeni osnovni šoli v Ljutomeru, končala Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer ter se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Da želi postati zdravnica, je začutila že v zgodnji najstniški dobi. "Smisel življenja sem videla predvsem v tem, da ljudem pomagam. Hvaležni pogledi pacientov mi še danes sežejo do srca in zato me ta poklic še vedno izpolnjuje," pravi.

Nova strokovna direktorica je Manuela Kuhar Makoter

Soboška bolnišnica ima novo strokovno direktorico


Babji klanec
Svetlana in Manuela nad Babjim klancem

Diplomirala je leta 2001, po končanem študiju pa se je najprej zaposlila v UKC Ljubljana, kjer je pridobivala prve izkušnje pri zdravljenju bolnikov. Leta 2010 je opravila specialistični izpit iz splošne kirurgije. Njeno dosedanje delo je bilo usmerjeno predvsem v kirurgijo, leta 2017 je kot namestnica vodje kirurškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota začela pridobivati tudi vodstvene izkušnje. Od leta 2016 je bila vodja centralnega operacijskega bloka, odgovorna za operativni program, ustreznost naročil potrošnega materiala, operativnih prostorov ter zadostnost in strokovnost delovnega kadra v operativnem bloku. V bolnišnici Murska Sobota je zaposlena že 19 let.

Z 20-letnimi izkušnjami in delom v zdravstvenih ustanovah si bo prizadevala, da Splošna bolnišnica Murska Sobota postane dobra in ugledna regionalna bolnišnica z visoko strokovno usposobljenim kadrom, ki bo zagotavljal najboljšo možno zdravstveno oskrbo na sekundarni ravni ter predvsem dostopnost pacientom. Kot pravi, je osredotočenje zdravstvene oskrbe po meri pacienta ključna usmeritev bolnišnice. "Oskrba mora biti dostopna, visokokakovostna in varna. Središče našega prizadevanja in dela morata biti pacient in zavedanje, da smo tu zaradi njega - to je bistveno."

Z Manuelo smo se pogovarjali na Jeruzalemu, ki je kot pravi, eden najlepših krajev Prlekije in kjer najde moč za svoje delo. Tam imajo tudi svoje apartmaje, ki so v neposredni bližini znamenitega Babjega klanca, kjer so v preteklosti prleške ženske premagale Turke. In sama se rada poistoveti s to močjo prleške ženske. V pogovoru nam je zaupala svojo življenjsko pot do svojega poklica, svoje načrte kot strokovna direktorica, dotaknila se je trenutne covid situacije v regiji... Celotnemu zanimivemu pogovoru lahko prisluhnete v videu.



Več v Gospodarstvo