Igor Vajs je novi predsednik Ribiške družine Radgona

Volitev novega vodstva se je udeležilo 45,7 % članov.

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 08:40
Igor Vajs

Igor Vajs

Po kar nekaj preložitvah zaradi pandemije koronavirusa, so člani Ribiške družine Radgona končno izpeljali volitve novega vodstva. V ribiškem domu v Hrastju-Moti se je volitev udeležilo 195, od skupno skoraj 500 članov, volilnih upravičencev. Tako je udeležba na volitvah bila 45,7 odstotna. Najslabše so se volitev udeležili člani Ribiške podružnice Videm (14,22 %), največ pa jih je prišlo iz Ribiške podružnice Tišina (72,8 %), ki se zavedajo, da se o pomembnih stvareh odloča demokratično, ne pa za gostilniškim pultom. Na volitvah je članstvo sicer izbiralo celotno vodstvo RD Radgona, ter tudi petih Ribiških podružnic (RP), katere tvorijo ribiško družino, iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Tišina. Novi predsednik RD Radgona, ki je na volitvah bil tudi edini kandidat je postal Igor Vajs iz Ribiške podružnice Videm. Tako je Vajs, ki je izvoljen za petletno mandatno obdobje, nasledil dolgoletnega predsednika Andreja Vrečo.

Novoizvoljeni Upravni odbor RD Radgona tako sestavljajo: Igor Vajs, predsednik; Vlado Kapun, podpredsednik; Sani Župec, gospodar; David Vesel, vodja čuvajske službe; Sebastjan Halec, tajnik; Kristjan Hegler, blagajnik; Branko Frumen, zastopnik RP Gornja Radgona; Andrej Ritlop, zastopnik RP Linj Apaška dolina; Bojan Halec, zastopnik RP Radenci; Vinko Šarotar, zastopnik RP Tišina in Dani Horvat, zastopnik RP Videm. Člani Nadzornega odbora RD Radgona so: Janez Brunčič, RP Gornja Radgona; Uroš Hotjan, član RP Linj; Borut Novak, član RP Radenci; Marjan Ozvatič, član RP Tišina in Uroš Slekovec, član RP Videm. Disciplinski tožilec je postal Igor Kočar, njegov namestnik pa Zvonko Brenčič. Disciplinsko komisijo sestavljajo: Roman Činč - predsednik, RP Tišina; člani: Marko Pintarič, RP Radenci, Božidar Karba, RP Videm, Marjan Kreslin, RP Linj iz Apaške doline in Ladislav Pišek, RP Gornja Radgona. Vsem izvoljenim je, z željo, da bi uspešno vodili petletno delo v RD Radgona in nadaljevali dvainšestdeset letno uspešno delovanje ribiške družine, na izvolitvi čestital dosedanji tajnik Vlado Drvarič.

Novoizvoljeni predsednik RD Radgona Igor Vajs, dosedanji gospodar Temeljne enote Videm nam je ob izvolitvi povedal, da se je odločil kandidirati, ker "smo že nekaj časa v pat poziciji. S skupnimi močmi moramo odpreti novo poglavje v delovanju RD Radgona, ki je množična organizacija. Ne smemo se ukvarjati sami s seboj, temveč moramo skrbeti za naše ribolovne vode, za stalež in zdravje rib, ter sploh za varovanje narave in okolja na našem območju, ki se nahaja na obeh bregovih reke Mure in še daleč v notranjost Slovenskih goric in Prlekije," nam je povedal Vajs, ki je dodal, da bodo po potrebi opravili revizijo poslovanja RD Radgona v zadnjih letih, predvsem pa načrtuje "obisk pri županu občine Apače, dr. Andreju Stayerju".

Žalosten je novi predsednik, da se je tudi v ribolov zavleklo veliko kapitala..., a temu se sam namerava upreti, kot je dejal.



Več v Gospodarstvo