Nad območjem Radencev se je razbesnelo neurje

Slabo jo je odnesel predvsem Živalski vrt Sikaluzoo v Boračevi, ki ga je dobesedno zalila voda in blato. Vrt je tudi do nadaljnjega zaprt.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. maj 2021 ob 10:27
Najhuje je bilo nad območjem Radencev

Najhuje je bilo nad območjem Radencev

V sredo, 12. maja, je popoldan naše kraje zajelo neurje z močnimi nalivi. Če smo na območju Ljutomera imeli le nekaj dežnih kapljic, pa je precej bolj pestro bilo na območju Radencev, kjer je zalilo več kleti in cest, slabo pa jo je odnesel predvsem Živalski vrt Sikaluzoo v Boračevi, ki ga je dobesedno zalila voda in blato. Vrt je tudi do nadaljnjega zaprt.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je ob 16.03 na Cankarjevi ulici v Radencih meteorna voda zalila kurilnico stanovanjske hiše. Okoli kubični meter vode so izčrpali gasilci PGD Radenci-Boračeva. Ob 16.24 je v naselju Boračeva, občina Radenci, zaradi močnejših padavin narasel potok, ki je ogrožal bližnji živalski vrt. Gasilci PGD Radenci-Boračeva so očistili prepust in brežino ter spustili pretok vode, ob 17.25 pa so v naselju Kapelski vrh v občini Radenci gasilci PGD Kapela čistili ceste poplavljene z meteorno vodo in blatom. 

V naslednjih dneh bo deževalo

Po skoraj že poletnem vremenu, prihaja ohladitev in dež


zaradi velike gospodarske škode, ogroženosti življenj nekaterih živali in potrebne sanacije Živalski Vrt Sikaluzoo do nadaljnjega zaprt. Zahvala radenskim gasilcem.

Objavil/a Tomi Mitev dne Sreda, 12. maj 2021
Objavil/a Tomi Mitev dne Sreda, 12. maj 2021
Objavil/a Tomi Mitev dne Sreda, 12. maj 2021

Cesta Radvenci-Ihova je poplavljena na več odsekih

Objavil/a Andreja Ivanek dne Sreda, 12. maj 2021

Nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami

V četrtek bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo v notranjosti pogostejše sredi dneva in popoldne. Predvsem na Primorskem je možna tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 °C.

V petek bo pretežno oblačno, krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo čez dan od zahoda razširile nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 13 do 19 °C. V soboto in nedeljo bo še nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami.



Več v Narava