V sredo petnajst prometnih nesreč, ena oseba umrla

Ena oseba je umrla, ena oseba se je posebno hudo telesno poškodovala, ena oseba se je hudo telesno poškodovala in pet oseb lahko telesno poškodovalo.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. maj 2021 ob 07:47
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Današnje poročanje za preteklih štirindvajset ur PU Murska Sobota moramo začeti s slabimi novicami. V skupno petnajstih prometnih nesrečah je ena oseba umrla, ena oseba se je posebno hudo telesno poškodovala, ena oseba se je hudo telesno poškodovala in pet oseb lahko telesno poškodovalo. Poleg tega so obravnavali še šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Ob 8.27 so bili policisti obveščeni, da je izven naselja Nedelica prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostnostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica, zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice pa so s posebno hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana. Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila je bil lahko telesno poškodovan.

Otroka so odpeljali v UKC Ljubljana

V prometni nesreči umrla 36-letna voznica, 13-mesečni otrok huje poškodovan


Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka okrožnega sodišča v Murski Soboti, katera sta odredila izvedniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

Na področju kriminalitete so obravnavali nasilje v družini, grožnjo, zasegli bankovec za 20 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen in tri kazniva dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika