Vojaški helikopter poškodoval daljnovod

Nepoškodovana posadka je s helikopterjem po dogodku zasilno pristala.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. maj 2021 ob 14:451
Helikopter Eurocopter Tiger

Helikopter Eurocopter Tiger

Iz Slovenske vojske so sporočili, da je danes, 20. maja, okrog 11. ure, po dosedanjih podatkih med urjenjem na vaji Jadranski udar helikopter na vaji udeležene zavezniške države Eurocopter Tiger poškodoval daljnovod Senovo - Brestanica. Nepoškodovana posadka je s helikopterjem po dogodku zasilno pristala.

Služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov MORS je odredila zavarovanje kraja dogodka, ki ga bo preiskala. Pristojna elektro služba že ureja poškodovani daljnovod.

Vojaški helikopterji in letala nad nami

Nad nami hrumijo vojaška letala in helikopterji


Med 17. in 22. majem pri nas že deveto leto zapored poteka mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2021 (Adriatic Strike), na kateri Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi ter partnerskimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvaja usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.

Na letošnji vaji, ki jo organizira in vodi poveljstvo 15. polka vojaškega letalstva, se usposabljajo že certificirani kontrolorji združenega ognja, posadke strelnih platform, poveljniki čet in načrtovalci združenega ognja ter pripadniki specialnih enot. Sodelujoči vaj Jadranski udar 2021 in Zvezdni videz 2021 bodo izvedli tudi skupno urjenje v postopkih iskanja in reševanja.



Več v Črna kronika