Šest zlatih in eno srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz kemije

Dijaki GFML so v svojih kategorijah zasedli mesta med najboljšimi v državi in tako osvojili šest zlatih in eno srebrno priznanje.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. maj 2021 ob 16:00
Dijaki GFML so osvojili šest zlatih in eno srebrno priznanje

Dijaki GFML so osvojili šest zlatih in eno srebrno priznanje

V tem šolskem letu so se na tekmovanje iz kemije začeli pripravljati že v mesecu januarju. Ker je pouk potekal na daljavo, so se priprave na tekmovanje organizirale prek spletne učilnice in videokonferenc. V začetku marca, takoj po tem, ko so se nekoliko sprostili ukrepi, so na GFML izvedli šolsko tekmovanje in 10 dijakov je doseglo dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje. "Od takrat naprej so dijaki reševali naloge v spletni učilnici, med prvomajskimi počitnicami smo »zoomali« in v tednu pred tekmovanjem opravili še nekaj laboratorijskega dela v šoli. Vse skupaj je prineslo izvrstne rezultate," sta povedali njihovi mentorici, profesorici Mateja Godec in Nina Žuman.

Navsezadnje je državno tekmovanje le potekalo v živo, in sicer 9. maja 2021, na Fakulteti za kemijo v Ljubljani. Dijaki GFML so v svojih kategorijah zasedli mesta med najboljšimi v državi in tako osvojili šest zlatih in eno srebrno priznanje.

Kategorija 1. letnik: Filip Zver (1. mesto in zlato priznanje) in Vid Sakač (zlato priznanje);
Kategorija 2. letnik: Rene Zorman (3. mesto in zlato priznanje), Nela Copot (6. mesto in zlato priznanje) in Rene Žižek (srebrno priznanje);
Kategorija 3. letnik: Jan Dlouhy (2. mesto in zlato priznanje);
Kategorija 4. letnik: Goran Jocić (4. mesto in zlato priznanje).

Maturant Goran Jocić je tako strnil svoje vtise: "Vse znanje, ki smo si ga pridobili na pripravah na tekmovanje, smo morali dokazati v soboto, 9. maja, na državnem tekmovanju iz kemije. Ker so neuradni rezultati prispeli tako hitro, še istega dne, smo takoj videli, kako smo se odrezali in smo le še čakali na objavo uradnih rezultatov. Ko smo jih naposled le prejeli, smo si lahko ponosno priznali, da so se vse naše priprave, ki sta jih vodila profesorica Mateja Godec in njen nekdanji dijak, Matjaž Dlouhy, obrestovale, zato se jima lepo zahvaljujemo. Nekaterim ta priznanja ne pomenijo toliko kot drugim, saj so ključna za pridobitev ali podaljšanje štipendije. Že uvrstitev na državno tekmovanje je velik dosežek, ki pa se lahko še nadgradi s prejetim priznanjem. Ne glede na dosežek pa je pomembno sodelovati in se potruditi, saj je na koncu vsak trud poplačan."

Rezultate si lahko ogledate tukaj.



Več v Kultura in izobraževanje